De KNSB bestaat in mei 2023 150 jaar en wil dit jubileum samen met haar leden vieren. Om de verschillende ideeën die er bestaan uit te werken is er een jubileumcommissie aangesteld met Bianca de Jong – Muhren als voorzitter. Zo zullen gedurende het gehele jubileumjaar 2023 regionaal allerlei schaakevenementen plaatsvinden. In de jubileumweek (20-26 mei 2023) zal op 23 mei – de jubileumdag – een nationale schoolschaakdag georganiseerd worden, als finale van schoolschaakactiviteiten die in september 2022 van start gaan. Verder zijn er plannen voor een jubileumboek en jubileumexpositie.
Om de vele beoogde activiteiten te kunnen realiseren is de KNSB op zoek naar mensen en vooral ook sponsors die het jubileumjaar willen ondersteunen. Werkt u bij een bedrijf dat schaken een warm hart toedraagt, laat het ons weten! Wilt u of uw bedrijf deel uitmaken van de club van € 1500, of voor € 150 met een eigen veld op het sponsorschaakbord komen? Mail naar Ard Dekker – jubileum@schaakbond.nl !  Andere suggesties voor activiteiten, ondersteuning als vrijwilliger of tips voor sponsors kunt u ook op bovengenoemd mailadres kwijt. Denkt u met ons mee?
De KNSB wil met de activiteiten rond het 150-jarig jubileum zoveel mogelijk geïnteresseerde mensen uit verschillende doelgroepen bereiken en laten meedoen aan één of meerdere schaakactiviteiten. De KNSB beoogt brede media-aandacht voor de jubileumactiviteiten waardoor de interesse voor de schaaksport en de KNSB toeneemt.