Op 15 januari was het groot feest in het Philips Stadion in Eindhoven. Meer dan 80 kinderen van 18 verschillende scholen uit de groepen 3, 4 en 5 deden mee aan het schoolschaaktoernooi 345 voor Eidnhoven en omgeving. Het 345 schoolschaaktoernooi is onderdeel van Tata Steel Chess Eindhoven 15-18 januari. Het is tevens een officiele voorronde voor de Nederlandse schoolschaakkampioenschappen voor de middenbouw (345). Er werden 5 ronden gespeeld en voor de meesten was dit de allereerste keer dat ze een schaaktoernooi speelden. Volgens de echte schaakregels en met officiele schaakklokken.
Na 5 ronden werd de stand opgemaakt en alle punten geteld. Eerst werden de individuele prijzen uitgereikt van de groepen 3, 4 en 5 afzonderlijk. Daarna volgden de teamprijzen waarbij alle resultaten van de spelers voor hun school werden opgeteld.
Winnaar werd ‘t Karregat uit Eindhoven, twedde de Reigerlaan uit Eindhoven en derde de Willibrodusschool uit Deurne. De Ontmoeting uit Eindhoven  kreeg een eervolle vermelding omdat zij evenveel punten scoorden als de Willibrordusschool, maar nipt minder weerstandspunten hadden.
De eerste twee hebben zich tefvens voor het NK geplaatst. Deze wordt op 27 juni 2020 in Utrecht Leidsche Rijn gespeeld.
De volledige eindstanden en individuele eindstanden volgen nog.
Deze kampioenschappen werden mede mogelijk gemaakt door Tata Steel Chess, Koninklijke Nederlandse Schaakbond, de Noord Brabantse Schaakbond, gemeente Eindhoven en Brainport in samenwerking met de schaakverenigingen in Eindhoven omgeving.