Afgelopen seizoen is de KNSB Jeugd Grand Prix cyclus voor het eerst op chess.com georganiseerd. Deze is prima verlopen. De eerste twee toernooien waren nog als test. Vanaf november waren ze officieel. Op 20 juni was het 10e en tevens laatste GP toernooi van dit seizoen. Alle gescoorde punten zijn vervolgens per deelnemer opgeteld en omgezet naar GP punten. Luuk Baselmans (deBaller) heeft met overmacht de cyclus gewonnen met 31,5 punt uit 8 toernooien. Dit heeft hem 817 GP punten opgeleverd. Het aantal GP punten is berekend aan de hand van het percentage gescoorde punten t.o.v. het totaal aantal punten (385,5).Tweede werd Kevin de Rooij (kevinderooij) met 582 en derde Frank van Wijngaarden (1FBOYVWdutch) met 571.
Bij het Chesskid viertallen NK hebben de 14 individuele finalisten allen 100 GP punten verdiend en de vier teams resp. 400, 300, 200 en 100 GP punten.
Zie het verslag van 13 juni.
Alle gescoorde punten kunnen nu verzilverd worden in de GP winkel. De prijswinnaars hebben allen een mail ontvangen met hun GP punten en de procedure. Hoe werkt het?
1) Kijk hoeveel punten je gescoord hebt: 
https://www.schaken.nl/over-schaken/online-schaken/jeugd-grand-prix/ranglijst-gp-20172018
2) Maak je keuze van prijzen. Je moet alleen zorgen dat het totaal aantal punten dat de prijzen waard zijn, niet hoger is dan het aantal GP punten dat je hebt gescoord. Een overzicht van de prijzen vind je op de website in de GP winkel:
http://www.schaken.nl/over-schaken/online-schaken/jeugd-grand-prix/prijzen-gp-jeugd-winkel
3) Bestel je prijzen. Het bestellen van de prijzen kan uitsluitend via het daarvoor bestemde KNSB webformulier en tot uiterlijk woensdag 1 augustus 2018. Dit formulier vind je hier:
https://www.schaken.nl/over-schaken/online-schaken/jeugd-grand-prix/keuze-gp-prijzen-20172018
4) Toezending prijzen. De prijzen zullen voor alle winnaars in een keer worden besteld en vervolgens naar ieders huisadres worden gestuurd. Uitlevering rond 1 september.
Heb je vragen of heb je geen mail ontvangen? 
Neem contact op met Eric van Breugel, evbreugel@schaakbond.nl of 023-5254025.