De spelers hadden er lang naar uitgekeken om elkaar weer fysiek te kunnen zien tijdens een kampioenschap. In 2020 is er alleen online gespeeld om de titels bij de A (t/m 18 jaar), B (t/m 16 jaar) als C (t/m 14 jaar). Dit jaar konden ze zowel online (1-2 mei) als afgelopen week over the board in Almelo (1-7 augustus) los. 
Online ligt lang niet elke speler, die keken er extra naar uit om weer echte stukken in handen te nemen. Ook is het speeltempo wel een stukje anders met 4,5 uur i.p.v. een uurtje online. 
Op de toernooisite zijn uitgebreide analyses terug te vinden van bijna alle partijen. Een heel team deed elke dag verslag. Ook was er een dagelijkse twitch uitzending verzorgd door Vincent Vleeming met allerlei gasten die de partijen live becommentarieerden. 
Toernooidirecteur Yannic Husers was maar wat trots dat het kampioenschap alsnog na ruim 1,5 jaar vertraging toch in de mooiste sporthal van de IISPA  kon plaatsvinden. Vooraf waren er veel gesprekken en protocollen over de corona maatregelen, Met de ruime speelzaal zat het wel goed. Ook is het gebouw groot genoeg om alle begeleiders een mooi plekje te geven op 1,5 meter afstand. Helaas is er op de 6e dag toch een corona besmetting vastgesteld. Het betreffende meisje was al eerder ziek naar huis gegaan. De organisatie heeft toen besloten om de laatste ronde niet meer te spelen in die groep, De andere groepen hebben wel het kampioenschap af kunnen maken.
A jeugd
Bij de A jeugd bleek de online kampioen Jonas Hilwerda, ook de sterkste bij de fysieke editie. Bij de online editie was zijn kampioenschap tot zijn eigen verbasing in de slotronde pas tot stand gekomen, nu was hij een dag voor het einde al niet meer in te halen. Met 6,5 uit 7 werd hij onbedreigd Kampioen. Hij heeft zich hiermee tevens geplaatst voor het NK Volwassenen.
A  en B meisjes
Bij de meisjes was hety tot de laatste zet spannend. Na een snelle remise tussen Katharina Ricken en Jule Cordes, ging Cato de Zoeten voor de winst. Ze had er even voor nodig, maar won van Veronique Bogouslavski en kroonde zich hiermee tot Meisjes Kampioene A. Jule Cordes pakte de Meisjes B titel. Rolinde den Heijer kon er nog naast komen, maar kwam niet verder dan remise tegen Katja Venema.
B jeugd
Bij de B jeugd was het lang een tweestrijd tussen Khoi Pham en Leandro Slagboom. Met beiden 7,5nuit 8 leek het op een barrage uit te lopen. Khoi moest zich echter terugtrekken omdat hij in quarantaine moest. Leandro pakte de titel na een remise inde slotronde.tegen Dylan Achuthan. Leandro kampioen B jeugd met 8 uit 9.
C meisjes
Bij de C meisjes speelden ze dus een ronde minder dan gepland, Na 6 ronden was echter de kampioene al bekend. Dat is Isafara Gergin geworden met 5,5 uit 6. Drie meisjes volgende met 4 uit 6, Elysia Feng, Nirupa Ganeshram en Josephine Damen.
C jeugd
Bij de C jeugd was het ook een echte tweestrijd geworden tussen Arthur de Winter en Prajit Sai Kumar. Uiteindelijk eindigden ze beiden op 8 uit 9 en moest een barrage de beslissing geven. Die werd beslist met 2-0 in het voordeel van Arthur. Arthur dus de nieuwe C Kampioen, proficiat!