Schaakbond op Instagram

@rtlnieuws meldt dat #schaken #booming is! Wow: een miljoen Nederlandse schakers online! 🎉😮 Ons jubileumjaar wordt steeds mooier: schaken kent geen grenzen! #knsb150.nl ...

Schrijf je in voor 1 februari en maak kans op het jubileumboek van de KNSB! 🔥
Inschrijven kan via de link in bio! 👇
...

Wat een ontknoping! Van harte, Anish! #chess #tatasteel2023 ...

J'adoube: vanavond is ons dagjournaal alleen in de kundige handen van IM Stefan Kuipers! Dinsdag neemt WIM @amkazarian het schaakstokje over. #evenrechtzetten

Vandaag maar liefst twee toppers in ons dagjournaal: welkom WIM @amkazarian! Samen met IM Stefan Kuipers bespreekt ze de schaakpartijen van ronde 7 van TataSteelChess. Kijken om 20.00 uur dus op ons Twitchkanaal (link waar anders dan in bio?). #chess #tatasteelchess
...

Schaakbond op YouTube

Pas uw cookie-voorkeuren aan om deze inhoud te bekijken

Schaakbond op Twitch

Jubileum KNSB 150 jaar

De KNSB bestaat in mei 2023 150 jaar. We gaan ons jubileum groots vieren en doen dat met zoveel mogelijk mensen die onze passie delen.

Het thema voor ons jubileum is ‘Schaken kent geen grenzen’. Want we kennen geen onderscheid tussen leeftijd, geslacht, ras, geloof of taal.

TeamNL

TeamNL bestaat uit de topschakers die Nederland vertegenwoordigen in de teams van de Olympiade, WK en EK. Daarnaast zijn het de individuele deelnemers aan de WK cyclus voor zowel de mannen als de vrouwen.

Zoek een club

Er zijn ruim 400 schaakverenigingen verspreid over Nederland. Meer dan 200 daarvan hebben ook een jeugdafdeling of hebben alleen maar jeugd.

Schaakoff logo

Start met schaken

Schaken is voor iedereen. Om te starten met schaken, dan zijn er verschillende mogelijkheden voor jong en oud.
Veel schakers komen op hun basisschool al in contact met schaken. Andere leren het zichzelf online of van een vriend of vriendin.