Een aantal jeugdspelers die mogen meedoen aan het EK voor de jeugd zijn een crowdfunding begonnen. Het EK (European Youth Chess Championship) wordt in de tweede helft van augustus gehouden in Praag. Deelname kost veel geld en daarom zijn deze spelers een crowdfunding gestart.

100% naar het talent

Iedereen kan iets doneren. Er is al aardig wat geld binnen, maar nóg meer donateurs zou natuurlijk fijn zijn. De crowdfunding loopt via de website van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Talenten hebben bij dit Fonds de mogelijkheid hun eigen crowdfundingcampagne te starten om extra financiële middelen te werven. Dit platform is gratis, men rekent geen kosten aan talent of donateurs; dus 100% van de donatie gaat naar het talent.

Spelers

De Nederlandse spelers die op dit moment een crowdfunding hebben lopen zijn Boyd Leenen, Thao Luong, Akul Gupta, Fleur Westerhof, Leandro Slagboom, Bregje Roebers, Alan Bakija en Joel Groenewoud. Op de donatie website staan hun foto´s met daarbij een persoonlijk verhaaltje. Ze zijn te vinden via de onderstaande hyperlink:

Crowdfunding

Let op: hier komen álle campagnes tevoorschijn; het is nog nodig om te filteren op ´schaken´.

Zie ook:

Help Nederlandse talenten naar het EK jeugd (Schaaksite.nl)