Chaturanga is 10.288 euro rijker! V.l.n.r. Kees Urbanus, Jonathan van Nie, KNSB-voorzitter Dirk Hoogland, Pjotr van Nie, Jasper Boonstra en Shailesh Raut (foto Harry Gielen)

Schaakvereniging Chaturanga uit Amsterdam Zuidoost is in een klap ruim 10.000 euro rijker. De club heeft een bedrag van, om precies te zijn, 10.288 euro gekregen door de deelname aan de Clubloterij.

De Clubloterij, georganiseerd door NOC*NSF, is een leuke, niet al te moeilijke manier voor clubs om wat extra geld te verdienen. Van elk lot á 2,50 euro dat een vereniging onder de leden verkoopt, krijgt de club 2 euro. Chaturanga verkocht 144 loten en kon dus sowieso al 288 euro incasseren.

Landelijke trekking

De clubleden die een lot kopen, spelen mee voor de prijzen (tien hoofdprijzen van 10.000 euro). Wint een clublid een prijs, dan krijgt de club ook dat bedrag. Bij de landelijke trekking op 12 juni jl. viel een prijs van 10.000 euro op een lot dat gekocht was door een lid van Chaturanga. Kassa! En dus kreeg ook Chaturanga 10.000 euro. Met de 288 euro die Chaturanga sowieso al binnen had uit de opbrengst van de loten, werd het totaalbedrag 10.288 euro.

Uitreiking

Zaterdag jl. kreeg de vereniging uit Amsterdam Zuidoost de cheque uitgereikt door KNSB-voorzitter Dirk Hoogland. Dat gebeurde in Utrecht tijdens het NK snelschaken voor clubteams waar Chaturanga met een team aan meedeed. Chaturanga is vast van plan om het geld goed te besteden. Schaakmateriaal, meer publiciteit voor ledenwerving. En: in 2029 bestaat Chaturanga 50 jaar. Fijn om ook daar alvast iets voor te reserveren.