Jan Timmerman, voorzitter van Amsterdam Chess Open bij de opening van het toernooi van 2023. (foto Martin Blom, Amsterdam Chess Open)

Het 2e Amsterdam Chess Open, dat van 1 tot en met 3 november plaatsvindt, is een maand van tevoren al volgeboekt met 500 deelnemers.

“We zijn blij verrast met deze enorme belangstelling. Dit laat zien dat het Amsterdam Chess Open nu al een vaste waarde op de schaakkalender is”, zegt Jan Timmerman, voorzitter van de toernooicommissie.

Wachtlijst

Het toernooi gaat nu met een wachtlijst werken. Er is nog een goede kans dat spelers die zich niet hebben aangemeld alsnog kunnen meedoen. Gemiddeld meldt zo’n 10 procent zich af. Dus het loont zich zeker om je op de wachtlijst te laten zetten.

Eerste prijs 2000 euro

Het toernooi wordt gehouden in het Corry Tendeloohuis van de Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam-Zuidoost. Op vrijdag, zaterdag en zondag (1 tot en met 3 november) worden steeds twee rondes per dag gespeeld met een klassiek speeltempo; de eerste prijs in de A-groep bedraagt 2000 euro. De hoogst geklasseerde speler van de Schaakbond Groot Amsterdam (SGA) is de nieuwe SGA-kampioen.

Amsterdam 750

Een dag voor het algemene toernooi, op 31 oktober, trapt het evenement af met het Stadsdelen Toernooi, een rapidtoernooi in het kader van Amsterdam 750 waarin teams namens de verschillende stadsdelen tegen elkaar strijden. Dit toernooi is bedoeld voor thuisschakers van alle leeftijden die het leuk vinden om een keer aan een toernooi mee te doen. Deelname is gratis; de enige voorwaarde is dat je de regels van het schaakspel kent.

Meer informatie:

Website Amsterdam Chess Open