Het aanbod voor clubs voor al hun jeugdleden t/m 12 jaar voor deelname aan de Online Jeugdschaakclub Nederland (OJSCNL) is wegens groot succes met drie maanden verlengd tot en met 6 mei 2019. Een groot aantal clubs heeft zich al aangemeld en vertegenwoordigen ruim 1.500 jeugdleden tot en met 12 jaar die hun gratis jaaraccount al binnen hebben. 
Wat is de Online Jeugdschaakclub Nederland?
De Online Jeugdschaakclub Nederland is een schaakclub voor alle basisscholieren die schaken leuk vinden en willen schaken tegen leeftijdsgenoten. Je kunt er dagelijks terecht om partijen te spelen, puzzels op te lossen of animaties te bekijken. Het is een plek voor zowel beginners als gevorderden. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond gaat vanaf maart 2019 bovendien een aantal leuke online (team)toernooien organiseren.
Wat wordt aan de clubs gevraagd?
Eigenlijk alleen een ja, wij willen graag deelnemen, en een volwassene als contactpersoon. Meerdere kan ook. De contactpersoon fungeert als coach op het platform van de eigen kinderen.
De taken van de coach bestaan uit:
1) Uitleveren van de logins met korte instructie aan de kinderen;
2) Stimuleren van de kinderen om aan activiteiten te gaan deelnemen;
3) Samenstellen van de teams voor de teamtoernooien.
De coach kan zelf bepalen hoeveel tijd ze daarnaast erin willen steken. De kinderen kunnen in principe hun gang gaan zodra ze over hun logins beschikken.
Na de actieperiode zullen alleen de nieuwe (club)leden van de KNSB tot en met 12 jaar een gratis jaaraccount ontvangen. Enige voorwaarde is wel dat de club zich geregistreerd heeft als deelnemer aan de Online Jeugdschaakclub Nederland. De uitlevering van deze accounts loopt uitsluitend via de eigen club.
Zodra een jaaraccount afloopt, kunnen deze verlengd worden met een jaar voor € 7,50 per account.
Ga naar het aanmeldformulier van het eenmalige aanbod voor clubs om de club aan te melden.