Op zaterdag 18 april spelen we alweer de voorlaatste ronde van de KNSB competitie. We naderen het eindspel! Met een mooie partij kunt u weer meedingen naar de New In Chess schoonheidsprijs. Voor deze ronde ligt het boek The 100 Endgames You Must Know Workbook: Practical Endgames Exercises for Every Chess Player voor de winnaar klaar.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
Zoals de titel al aangeeft gaat het bij dit boek van de Spaanse GM Jesus de la Villa om een ‘werkboek’: een boek met trainingsopgaven dus. Die opgaven zijn geselecteerd rondom de thema’s die ten grondslag lagen aan De la Villa’s succestitel 100 Endgames You Must Know. In dat eindspelboek werden de eindspelen gepresenteerd die echt essentiële kennis zijn voor de praktische speler. Dit werkboek brengt verdieping en vele opgaven om je eindspelkennis te testen.