Het NK E Online is vandaag gestart met de eerste 5 ronden van in totaal 9. Het NK E Online is het Nederlands Schaakkampioenschap t/m 10 jaar dat op Tornelo.com wordt gespeeld. 
Bij de Jeugd Algemeen doen 39 spelers mee, 38 jongens en 1 meisje. De 40e speler zou David uit Hengelo geweest zijn, maar die moest helaas vanochtend ziek afhaken. Beterschap David!
Bij de meisjes strijden 18 speelsters om de meisjes titel. De spelers hebben zich geplaatst via de regionale kampioenschappen, allemaal online dit jaar.
Het speeltempo bij dit NK is bijna gelijk aan die van de fysieke editie met 25 minuten plus 5 seconden increment. Een serieus gebeuren dus.
Na de eerste dag hebben we nog twee spelers met 100% (5 punten uit 5 partijen). Dat zijn Akshaj Katpatal (Lelystad) bij de jeugd algemeen en Bregje Roebers (Amsterdam) bij de meisjes. 
In een anderhalf uur durende Twitch uitzending hebben FM Anna-Maja Kazarian en GM Jan Werle eerst enkele partijen uit de ochtend besproken en vervolgens live enkele partijen uit ronde 5 gevolgd. Dat deden ze met leuk commentaar en uitleg in begrijpelijke taal over wat er op de borden allemaal gebeurde. Ze waren ook onder de indruk van het niveau van de spelers. 
Kijk de uitzending hier terug:
Twitchuitzending op twitch.tv/schaakbond van 8 mei 16.00 – 17.30 uur  
Op zondag 9 mei zijn er nog 4 ronden te spelen. Ook dan hebben we een Twitch uitzending. Deze is van 14.30-16.30 uur. Anna-Maja en Jan blikken terug op de ochtendronden en kijken live mee met de slot ronde, gevolgd door een gesprekje met de twee winnaars.