Op 1 mei is het NK ABC Online gespeeld op chess.com. Het B toernooi en AB meisjes toernooi was in de middag.
De nieuwe kampioenen B tot en met 16 jaar zijn: Loek van der Hagen (Annen) en Jule Cordes (Amsterdam). De nieuwe A meisjes kampioene is Alisha Warnaar (Leiderdorp) geworden.
Bij de AB meisjes deden 22 meisjes mee, waaronder de nodige C meisjes. 
Robin Duson en Alisha Warnaar gingen al snel aan kop, samen met Kiri Arnold. Kiri viel echter uit bij 2 uit 2 vanwege een storing. 
Alisha vond het lekker gaan en pakte de A titel met 6,5 uit 7. Robin Duson werd 2e met 5,5 uit 7 en Marlinde Waardenburg 3e met 5 uit 7.
Eveneens met 5 uit 7 werd Jule Cordes 4e overal en 1e bij de B meisjes. Cato de Zoeten (Voorschoten) en Rolinde den Heijer (Bodegraven) werd resp. 2e en 3e bij de B meisjes met 4,5 uit 7.

Alisha en Jule werden direct na afloop live geinterviewd door IM Stefan Kuijpers op Twitch.tv/schaakbond 
Bij de B jeugd was een breed veld van 34 spelers. Ook veel jongere spelers uit de C deden weer mee.
Frank van Wijngaarden (Ede) stal in eerste instantie de show. Hij won alles en met goed spel. Zelfs de meekijkende Grootmeesters hadden daar respect voor.
Maar uiteindelijk ging niet Frank, maar Loek van der Hagen er met de titel vandoor. Hij eindigde met evenveel punten als Khoi Pham (Amsterdam) met 6 uit 7 maar met meer SB punten dan Khoi. Onno Elgersma (Aalsmeer) werd derde met 5,5 uit 7.
Als gastcommentaren kwamen achtereenvolgens Yannic Husers, Tea Lanchava, Zhaoqin Peng en Maaike Keetman in de uitzending bij regisseur Stefan Kuipers.
Zie alle eindstanden: