Anish Giri heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de World Cup waarin hij uitkomt tegen de jonge Amerikaan Jeffery Xiong. Xiong staat met een rating van 2707 op plaats 35 op de wereldranglijst.
Derde ronde World Cup
Anish Giri (NED)           —         Jeffery Xiong (USA)
Voor die plaats in de derde ronde moest de Nederlander overigens hard werken. Na twee remises in de reguliere partijen tegen Evgeniy Najer (RUS) volgde op 15 september de tiebreak. Zowel in de rapidpartijen als in de snelschaakpartijen met 10 minuten per persoon bleven de spelers gelijke tred houden. Pas in de snelschaakpartijen met 5 minuten per persoon wist Giri in zijn zwartpartij zijn tegenstander mat te zetten, om helaas vervolgens na ruim 100 zetten zijn witpartij te verliezen. Nu volgde een allesbeslissende ‘armageddon’ partij waarin Giri met zwart een stuk offerde en in de aanval won.
De andere Nederlander, Benjamin Bok, werd in de tiebreak uitgeschakeld door Alexander Grischuk die in de tweede rapidpartij met zwart toesloeg.
Resultaten Nederlanders tweede ronde:
Anish Giri (NED)                       —         Evgeniy Najer (RUS)     5-4 (na tiebreak)
Alexander Grischuk (RUS)         —         Benjamin Bok (NED)     2,5-1,5 (na tiebreak)
De twee spelers die zich uiteindelijk na 6 knock-out ronden plaatsen voor de finale (30 september-4 oktober) kwalificeren zich tevens voor het Kandidatentoernooi 2020 waarvan de winnaar wereldkampioen Magnus Carlsen mag uitdagen.
In Khanty-Mansiysk worden steeds matches gespeeld van twee partijen met regulier speeltempo. Bij een 1-1 stand wordt via partijen met een versneld speeltempo een beslissing geforceerd. De partijen zijn live te volgen. 
In de finale worden uiteindelijk vier partijen met regulier speeltempo gespeeld (en bij een gelijke stand partijen met een versneld speeltempo)  om uit te maken wie de hoofdprijs van $ 110.000 wint.
Het volledige paringsschema is hier te vinden 
Onder de deelnemers zijn vrijwel alle wereldtopspelers te vinden met uitzondering van de wereldkampioen Magnus Carlsen, zijn vorige uitdager Fabiano Caruana (die al een plaats heeft in het Kandidatentoernooi 2020) en oud-wereldkampioen Anand.
Anish Giri is op rating als tweede geplaatst na de Chinees Ding Liren. Zie ook de officiële website.