Van 21 maart-4 april wordt het laatste Grand Prix toernooi gehouden in Berlijn. Anish neemt deel in Berlijn en zal proberen zich te plaatsen voor het Kandidatentoernooi dat op 16 juni begint in Madrid.
In het Grand Prix toernooi in Belgrado (28 feb-14 maart) werd Anish Giri in de halve finale uitgeschakeld door Dmitry Andreikin. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Richard Rapport die zich daarmee vrijwel zeker heeft geplaatst voor het Kandidatentoernooi. Een andere grote kanshebber op een plek in het Kandidatentoernooi is Hikaru Nakamura die het eerste Grand Prixtoernooi wist te winnen. De Amerikaan zal echter alsnog hoog moeten eindigen in Berlijn om een plek zeker te stellen.
Voor Giri geldt (na zijn halve finaleplaats in Belgrado) dat hij in Berlijn niet alleen zijn voorrondegroep zal moeten zien te winnen, maar vervolgens ook de halve finale en de finale om een plaats te bemachtigen in het komende Kandidatentoernooi. Op 22 maart wordt om 14.00 uur de eerste ronde gespeeld. De Nederlandse grootmeester speelt in groep D tegen Nikita Vitiugov (FIDE), Yu Yangyi (China), en Amin Tabatabaei (Iran).
Zie ook dit bericht met uitleg over de Grand Prix cyclus.