De voorronden van het ‘Magnus Carlsen Invitational’ (13-15 maart) zijn gewonnen door Magnus Carlsen zelf. De wereldkampioen wist met enige moeite Anish Giri een half punt voor te blijven. Anish speelde de eerste twee dagen de sterren van de hemel en slaagde er ook in Magnus Carlsen te verslaan in de onderlinge partij. Dat leverde genoeg leuk beeldmateriaal op om terug te kijken:
– Anish op video na overwinningen op Magnus Carlsen en Wesley So
– Anish op video na dag 2 over vorm en vooruitblik op Kandidaten
– Anish bespreekt zijn overwinning op Magnus Carlsen op Chessbase India
Op dag 3 scoorde de Nederlander bescheidener waardoor hij op 10 punten bleef steken en Magnus hem met 10,5 net voorbij streefde. De eerste 8 spelers kwalificeerden zich voor de knock-out fase die vanaf 16 maart van start gaat. Jorden van Foreest slaagde er niet in om zich in de kwartfinale te spelen, maar mag niettemin tevreden zijn met zijn online debuut in dit sterke deelnemersveld.
Anish Giri neemt het in zijn kwartfinale op tegen Maxime Vachier-Lagrave. De kwartfinales zijn op 16 en 17 maart, de halve finales op 18 en 19 maart, en de uiteindelijke finale is op 20 en 21 maart. De partijen beginnen om 17.00 uur en zijn onder andere via chess24 live te volgen.