Anish Giri is de winnaar geworden van de ‘Magnus Carlsen Invitational’. In de finale versloeg de Nederlander Ian Nepomniachtchi in een noodzakelijk geworden snelschaak tiebreak met 2-0. 
Na het Tata Steel toernooi leverde Anish Giri zo zijn tweede uitstekende prestatie van dit jaar. Eerder schreven we al over de voorronden waarin Anish als tweede eindigde achter Magnus Carlsen. 
In de knock-out fase wist Giri eerst Maxime Vachier-Lagrave uit te schakelen. In de halve finale was Anish met twee setoverwiningen te sterk voor Wesley So. Wie de tegenstander van Anish zou worden in de halve finale was lange tijd onduidelijk. Magnus Carlsen verloor de eerste set van zijn halve finale tegen Ian Nepomniachtchi. Toen de wereldkampioen vervolgens ook nog met 1,5-0,5 achter kwam in de tweede set leek hij kansloos. Met hulp van zijn tegenstander wist Carlsen middels overwinningen in de 3e en 4e partij toch een tiebreak af te dwingen. Die tiebreak wist ‘Nepo’ alsnog naar zijn hand te zetten.
De finale werd gespeeld op 20 en 21 maart. De eerste set tussen Giri en Nepo eindigde met 4 remises volledig in evenwicht. In de tweede set nam Anish een snelle voorsprong, en had hij aan remise met wit in de 4e partij genoeg voor de toernooioverwinning. De Rus speelde een uitstekende partij en sloeg terug zodat ook deze set in 2-2 eindigde. Er moest gesnelschaakt worden dus! In de eerste partij offerde Anish een stuk. Objectief stond hij slechter maar praktisch was het geen slechte keus. Nepo blunderde en moest vervolgens winnen in de tweede partij. De Rus opende voor het eerst met 1.b3, maar kreeg geen enkele kans en werd overtuigend opzij gezet. 
Zo heeft Anish Giri zich lekker ingespeeld voor het Kandidatentoernooi dat op 19 april van start gaat. Net als tijdens het Tata Steel toernooi zal de KNSB een dagjournaal uitzenden op het twitch kanaal van de schaakbond.