De eerste Super-GP van het seizoen is direct een groot succes geworden. Maar liefst 29 spelers hadden zich ingeschreven voor de Super-GP bij VAS.
De jongste van het stel werd daarom gevraagd om in de gewone GrandPrix mee te doen, wat hij met plezier deed. Zo hadden we zeven groepen bij de Super-GP. Nog opmerkelijker: Er deden spelers mee uit liefst 9 regionale bonden: SGA natuurlijk en ook de andere westelijke bonden NHSB, LeiSB, HSB, RSB en SGS. En daarnaast waren ook FSB, SBO, OSBO en NBSB vertegenwoordigd. De organisatie probeerde clubspelers uit elkaar te houden door wat te schuiven, en dat lukte op twee groepen na, waar twee spelers van dezelfde club zaten.
De toernooiwinst ging naar Fryslân: Leandro Slagboom won de eerste groep. De organisatie liep gesmeerd en de toernooicoaches Mariska de Mie en Juan de Roda hadden veel klanten. Twee van Mariska’s kinderen speelden in de GrandPrix en dat ging prima samen.
Ook bij de GrandPrix viel het op dat er veel spelers waren vanuit andere bonden, inderdaad veel broertjes en zusjes van Super-GP-spelers. Dat scheelde zomaar 10 deelnemers.
Volgende toernooien
Volgende toernooi is op zondag 14 oktober in Almere. De inschrijving daarvoor gaat binnenkort open op sgaschaken.nl .
Toernooiorganisatoren die ook een Super-GP willen toevoegen aan hun GrandPrix-toernooi kunnen zich nog steeds melden bij super-gp@schaakbond.nl . Dat wordt gelezen door de super-GP-groep: Anton Bakels (NHSB), Tjeerd de Zoeten (LeiSB) en Tigran Spaan (SGA).