De start van het nieuwe schaakseizoen komt alweer snel eraan. Competitieschema’s, teams samenstellen en ALV’s. Toch is het ook belangrijk om voldoende aandacht te hebben voor nieuwkomers. De Nationale Sportweek (20-29 september) en de Wereldschaakdag (12 oktober)zijn mooie gelegenheden om gebruik van te maken zonder dat jullie daarvoor veel extra’s hoeven te doen.
Zorg dat jullie vereniging zichtbaar is, nodig via social media en website uit om een keertje te komen kijken of vertel over de start van de competitie. We hebben een paar Tips en tricks  op een rijtje gezet.
Voor alle schaakverenigingen hebben we natuurlijk ook weer een ondersteunend pakket samengesteld. Bestel dit gratis promotiepakket via het onderstaande formulier.
In het pakket zit:
– een nieuwe flyer (A5 formaat) met een schaakprijsvraag voor de werving van nieuwe leden;
– twee geheel nieuwe posters (A3 formaat) met de slogan “Schaken doet iets met je”.
Er is ook keuze om voor € 10 de posters in een koker te laten bezorgen in plaats van gevouwen.
Op de flyers staat een prijsvraag die t/m 31 december 2019 kan worden ingestuurd (alleen door niet-leden).
Nieuw dit jaar is een prijsvraag voor clubs waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden ter promotie van de eigen club. Wat te denken van caps waarvan de kleur en een tekst naar keuze is voor alle leden (1e prijs) of twee beachflags met gratis hulp bij ontwerp voor de club (2e prijs) of twee staande banners met gratis hulp bij ontwerp voor de club (3e prijs). Op het bestelformulier staan drie vragen die hiervoor beantwoord hoeven te worden.
Bekijk het overzicht van de acties rond de Nationale Sportweek dit jaar of ga naar bestelformulier:
www.schaakbond.nl/voor-clubs/deelname-aan-nationale-sportweek/
Als jullie mee willen dingen naar de clubprijs en tijdig het promotiepakket in huis willen hebben, vul het formulier dan uiterlijk 5 september 2019 in.
Zowel de secretarissen als jeugdleiders van alle clubs hebben een mail ontvangen om het promotiepakket te bestellen. Het formulier kan door meerdere functionarissen worden ingevuld, zodat de club meer kans maakt op de clubprijs. Als maar eenmaal het promotiepakket is gewenst, dan kan dat ook aangegeven worden op het formulier. Per persoon telt slechts een inzending mee voor de clubprijs.