Voor de tweede maal dit jaar werden de Nederlandse Kampioenschappen tot en met 10 jaar gespeeld (NK E). De eerste keer was op 8-9 mei online en ditmaal deden de spelers het nog eens fysiek over in Waalwijk (11-12 september). 
Iedereen had er duidelijk weer zin in om weer fysiek te gaan schaken. Even geen schermen meer. 
We zagen tevens dat de top van het online kampioenschap ook in Waalwijk de dienst uitmaakte. Er zijn natuurlijk wel verschillen, het gaat tenslotte soms maar om een half puntje en de vorm van de dag. 
Meisjes E
Bij de meisjes was eerder Bregje Roebers uit Amsterdam al online kampioene geworden. Ze liet in Waalwijk zien dat dat geen toeval was. Ze presteerde weer optimaal en won met 8,5 uit 9. Proficiat. Ze plaatste zich hiermee tevens voor de Europese Meisjes Kampioenschappen (15-22 oktober).
Tweede werd Frederieke Regterschot uit Aerdenhout met 7 uit 9 zelfde als online. Olga Ruzaykyn uit Vlist wist zich te verbeteren met een mooie derde plaats met 6,5 uit 9. Ze was eerder 5e bij het online kampioenschap geworden. De ratingfavoriete Emma Barbier uit Voorburg werd net als bij het online kampioenschap vierde. 
Eindstand:
1. Bregje Roebers 8,5 uit 9
2. Frederieke Regterschot 7 uit 9 
3. Olga Ruzaykyn 6,6 uit 9
4. Emma Barbier 6 uit 9
Jeugd E
Bij de open jeugdgroep was het Daniel Nijhuis uit Hilversum die alles en iedereen het nakijken gaf. Met 6 uit 6 was hij bijna niet meer in te halen. Een ronde voor het einde was hij al kampioen. Met een score van 8 uit 9 is dat ook wel dik verdiend. Hij was eerder als vijfde geeindigd bij het online kampioenschap. Er eindigden vervolgens vier jongens op plaats twee. Omdat dat ook een plek opleverde voor het EJK, volgde er een beslissingsvierkamp.  Deze match ging tussen Oscar Zecha uit Dronten (de online kampioen), Noah Ritzerveld uit Wassenaar, Parsa Mohebbinezhad uit Cappelle aan de IJssel en Wouter Terlouw uit Soest. Oscar en Parsa scoorden allebei 2 punten, Noah en Wouter ieder 1 punt. Oscar won de vierkamp op onderling resultaat omdat hij van Parsa had gewonnen. Oscar plaatst zich hiermee samen met Daniel voor het Europees Jeugdkampioenschap (15-22 oktober). Deze kampioenschappen worden overigens hybride gespeeld, dat wil zeggen vanaf een locatie in Nederland samen met de andere Nederlandse deelnemers, online op Tornelo en met wedstrijdleiders erbij. 
Eindstand:
1. Daniel Nijhuis 8 uit 9
2. Oscar Zecha 6,5 uit 9 (winnaar vierkamp)
3. Parsa Mohebbinezhad 6,5 uit 9
4. Noah Ritzerveld en Wouter Terlouw 6,5 uit 9
Zie voor de volledige eindstanden en uitslagen de toernooisite.