Het winnende team van Scharn uit Maastricht: v.l.n.r. Pranav Kshirsagar Parth Kshirsagar, Akul Gupta en Sai Lalkota.

Op zaterdag 18 juni vond in Gouda de tweede finaledag plaats van het NK Schoolschaak basisonderwijs categorie algemeen. Na de eerste dag stond het team van Scharn uit Maastricht bovenaan met 11 matchpunten uit 6 wedstrijden. Daarachter De Achtbaan-Utrecht met 10 en daarachter een heel groepje teams met 9 matchpunten. Met nog vijf wedstrijden te gaan op 18 juni was nog alles mogelijk.

In de 7e ronde speelde Scharn gelijk tegen De Achtbaan. In ronde 8 wonnen ze allebei, maar in ronde 9 speelde Scharn gelijk tegen KC Hilversum en kwam De Achtbaan op gelijke hoogte door een overwinning op Kievietschool- Wassenaar. Nog slechts 1,5 bordpuntje verschil.

Ze bleven rustig

In ronde 10 liep Scharn weer een half bordpuntje uit op De Achtbaan. Ze moesten evenwel nog steeds winnen in de slotronde om het kampioenschap veilig te stellen. Dat deden ze heel goed. Ze bleven rustig en pakten de winst tegen De Kindercampus Zuidas-Amsterdam met 3-1. De Achtbaan won ook met GSV Groningen ook met 3-1.

Een historische prestatie van Scharn uit Maastricht. Want sinds 1976 (Fransciscus-Haelen) was er geen Limburgse school meer kampioen geworden!