door Simon Plukkel
Bij de Blerickse Schaakvereniging staat gezelligheid voorop, maar wel met een gezonde fanatieke strijdlust. Iedere maandagavond wordt op 10-15 borden gestreden en daarna, onder het genot van een glaasje, wordt de partij geanalyseerd of wordt er met snelschaak revanche genomen.
Wij zijn als vereniging een sterk groeiende vereniging en zijn we de laatste jaren van 1 team gegroeid tot 5 teams die nu extern spelen met als topjaar 2017, waarin we met drie teams promoveerde naar een hogere klasse en waarin we door de LiSB werden uitgeroepen tot club van het jaar.
Aangezien het bij de senioren goed gaat ligt de focus dit jaar op de jeugd. We hebben al een aantal jeugdleden, maar we hopen dat dit in de komende jaren gaat groeien.
Met een volledige nieuwe jeugdcommissie zijn we voortvarend van start gegaan deze sportweek en willen we half oktober starten met de jeugd op de vrijdagavond. Tevens gaan we de scholen in onze plannen sterk betrekken en met hulp van Niels van der Mark (nieuwe medewerker schoolschaak KNSB) gaat dit zeker lukken. 
We hebben er zin in!
Hou onze websites in de gaten:
https://www.blericksesv.nl/ en binnenkort https://www.JeugdschaakVenlo-Blerick.nl/ 
Dit is een derde artikel in de serie goede voorbeelden van acties rond de Nationale Sportweek 2018.