De afbeelding bij dit artikel is van de vestingstadstad Woerden (de woonplaats van de auteur)

In ieder nummer van Schaken.nl behandelt grootmeester Erwin l’Ami een eindspelthema. In het decembernummer schrijft Erwin de vesting. De afbeelding bij dit artikel is van de vestingstadstad Woerden (de woonplaats van de auteur): ‘Omdat de verdedigingstechniek van Woerden, die van het optrekken van een vesting, ook in het schaken voorkomt, en wel in het eindspel.

U leest hier alvast een voorproefje van dit artikel.

Het slot van het artikel leest u aan het eind van deze week wanneer het decembernummer in de brievenbus valt. KNSB-leden van 12 jaar en ouder (met uitzondering van ratingleden en scholierenleden) ontvangen dit magazine gratis in de brievenbus.

Schaken.NL in 2023

In 2023 zullen er vier nummers van Schaken.NL verschijnen. Iedere editie heeft ruim 80 pagina’s. Als lid van de KNSB kunt u zich abonneren tegen een sterk gereduceerd tarief.

Abonneren als KNSB-lid

KNSB-leden betalen in 2023 voor 4 nummer een totaalbedrag van € 10,-. Dat is een behoorlijke ledenkorting want losse nummers zijn € 6,99.

Abonneren? Ga naar sportsmedia.nl/schaken-abo-lid

Vul uw lidmaatschapsnummer van de KNSB in en voeg het abonnement toe aan de ‘winkelwagen’. Uw KNSB lidmaatschapsnummer staat linksboven op de brief die u ontvangt bij het decembernummer  (onder uw adres).

U kunt uw lidmaatschapsnummer ook vinden via uw KNSB-rating https://www.schaken.nl/rating

Abonneren algemeen (geen KNSB-lid) en losse nummers

Ga naar sportsmedia.nl/schaken

Geen blad ontvangen?

Mocht u als lid van de KNSB op 20 december nog steeds geen blad hebben ontvangen dan kunt u een email sturen aan het KNSB Bondsbureau via bondsbureau@schaakbond.nl. Vermeld hierbij graag uw relatienummer of de naam van uw vereniging.

Is uw postadres gewijzigd? Ga naar https://ola.schaakbond.nl, login met uw relatienummer, als u nog nooit ingelogd bent geweest, kies dan voor wachtwoord vergeten. Zo zorgt u ervoor dat u komende nummers kunt lezen.

Abonneren als KNSB-lid

Abonneren algemeen (geen KNSB-lid) en losse nummers