De deelnemerslijsten van het NJSK ABC Almelo (t/m 18 jaar), het NK D Rijswijk (t/m 12 jaar) en het NK E in Waalwijk (t/m 10 jaar) zijn bekend. De laatste plekken zijn toegekend op grond van de ratings. De deelnemers hebben vrijdag 6 maart (NJSK ABC) of dinsdag 10 maart (NK D en NK E) een uitnodiging per mail gehad en zijn gevraagd hun deelname z.s.m. te bevestigen. Ook zijn de reserves en overige afvallers ingelicht hoe hoog ze op de reservelijst staan of volgende jaar een nieuwe poging kunnen wagen.
Heb je nog geen uitnodiging gehad, maar je staat wel op de deelnemerslijst, laat dat even weten (evbreugel@schaakbond.nl). 
Het toernooicomite van het NJSK ABC in Almelo is nieuw dit jaar en is druk doende om allles in goede banen te leiden. Vrijdag werd o.a. de locatie bekend. Het Topsportcentrum IISPA aan de Stadionlaan (recht tegenover het voetbal stadion van Heracles). De toernooisite www.njsk.nl zal de komendet tijd steeds meer details rondom het toernooi prijsgeven. De voorlopige deelnemerslijst is daar al op gepubliceerd.
Let op: Het kampioenschap begint dit jaar op een zaterdag (25 april) en loopt t/m vrijdag (1 mei).
Het NK E en NK D worden door de vertrouwde organisaties verzorgd, resp. de SBSB en de HSB. Het NK E (10-11 april) is als eerste aan de beurt en start op de vrijdag voor Pasen. Het NK D volgt met een start op Hemelvaartsdag (21-23 mei). Zie de voorlopige deelnemerslijsten voor NK E en NK D.
Vragen over Corona-virus
De KNSB en toernooiorganisatie volgen nauwgezet de adviezen van het RIVM inzake het Corona-virus.
Op dit moment betekent dat nog geen verschuiving of afgelasting van evenementen. Wij zullen in samenspraak met de toernooiorganisaties nog wel nader bepalen welke extra maatregelen we uit voorzorg de deelnemers en begeleiding bij de NK’s rond de wedstrijddagen kunnen laten nemen.
Mocht de situatie wijzigen, dan zullen we daar direct melding van maken op onze site, de toernooisites en via een mailing als dat nodig mocht zijn.