Persbericht
Haarlem – De deelnemersvelden van de Nederlandse Kampioenschappen Schaken zijn bijna compleet. Van 15-23 oktober zullen in het gemeentehuis van Hoogeveen 8 vrouwen strijden om de titel Nederlands Kampioen in een gesloten achtkamp. In diezelfde periode zullen de 24 deelnemers aan het NK Algemeen in een knock-out toernooi zich proberen te plaatsen voor een dubbelrondige vierkamp waarin de nationale titel op het spel staat. De locatie van die vierkamp is het hoofdkantoor van Deloitte in Rotterdam (27 november-3 december 2021).
Deloitte NK-Vrouwen
Deelnemers                          rating  september 2021
1.         Zhaoqin Peng                      2359
2.         Anne Haast                          2318
3.         Rosa Ratsma                       2306
4.         Eline Roebers                      2297
5.         Tea Lanchava                     2214  
6.         Maaike Keetman                 2136              
7.         Machteld van Foreest         2132  
8.         Anna-Maja Kazarian           2125
Het zal een spannende strijd worden tussen jeugd en ervaring. Zhaoqin Peng (14-voudig kampioen!) is de ratingfavoriet, maar mag pittige concurrentie verwachten van oud-kampioenen Anne Haast en Tea Lanchava, alsmede van de aanstormende jeugd (waaronder de wereldjeugdkampioen t/m 14 jaar Eline Roebers).
Deloitte NK-Algemeen
Deelnemers:
Lucas van Foreest, Sergei Tiviakov, Erik van den Doel, Dimitri Reinderman, Ivan Sokolov, Max Warmerdam, Roeland Pruijssers, Sipke Ernst, Ruud Janssen, Hugo ten Hertog, Twan Burg, Robin Swinkels, Casper Schoppen, Daan Brandenburg, Liam Vrolijk, Miguoel Admiraal, Arthur Pijpers, Friso Nijboer, Jonas Hilwerda (Nederlands Jeugdkampioen), 5 regionale kampioenen.
Titelverdediger Lucas van Foreest krijgt startnummer 1. De overige deelnemers worden op grond van rating ingedeeld in het knock-out toernooi. Onder die deelnemers onder anderen de oud-kampioenen Sergei Tiviakov, Ivan Sokolov en Dimitri Reinderman. Met in totaal 15 grootmeesters onder de 24 deelnemers is het lastig om echte favorieten aan te wijzen. Het deelnemersveld is nog niet compleet: de regionale kampioenen zullen op 25 en 26 september strijden om een aantal kwalificatieplaatsen.
Het Deloitte NK Schaken is online goed te volgen via het twitchkanaal van de schaakbond.
Officiële website Deloitte NK Schaken.