Het Deloitte NK Schaken Invitational begint langzaam volwassen te worden. CEO’s, directeuren en andere beslissers uit bedrijfsleven, politiek, media en sport krijgen een uitnodiging om tegen elkaar een potje te schaken.
 
Om deze mensen te vinden is een behoorlijke hoeveelheid werk. Het zijn vaak schaakliefhebbers die vrij actief waren in hun jeugd maar nu de tijd niet meer vinden om te schaken. Bij de deelnemers van vorig jaar bleek dat een aantal hun weg heeft gevonden naar een digitaal platform om af en toe weer te spelen, dus het (schaak)vuurtje is weer aan!
Peter Bommel ontving de mensen en legde nogmaals uit hoe belangrijk de verbinding is met schaken voor de positionering van Deloitte. Kasparov beaamt dat en wenste alle deelnemers succes in een persoonlijke videoboodschap (zie link onderaan).
In deze groep vind je van alles. Enerzijds mensen die de regels kennen en vroeger wel geschaakt hebben maar tevens behoorlijk moeten wennen aan het spelen met klok met MAAR 15 minuten per partij, tot FIDE-meesters die alleen wedstrijdritme missen.
Met negen poules was het een mooie club mensen die met erg veel plezier schaakten. Ceremoniemeester Tex de Wit spoorde de aanwezige Anish Giri aan zich als hulplijn te laten inzetten voor ‘slechts’ duizend euro per advies. Bij het walking dinner sloten nog veel spelers van het Deloitte NK Schaken aan. Zo werd de bijeenkomst mooi afgesloten.