door Peter Boel
 
In de bovenzaal bij Grand Café Theothorne was de popquiz van Dimitri Reinderman een groot succes. Liefst twaalf teams deden mee, in totaal bijna 50 deelnemers – veel meer dan in de afgelopen jaren! Het was zo gezellig dat Dimitri af en toe het volume wat moest opvoeren, wat de deelnemers aan de bridgedrive in het café wel zullen hebben gewaardeerd.
Het thema was ‘de vier seizoenen’ en dus kwamen er meerdere nummers van The Four Seasons voorbij, maar tot verdriet van de ouwe lullen onder de deelnemers werden er ook moderne hitjes gedraaid. Het team Old Skool, hoewel zonder tieners, had daar helemaal geen problemen mee en ging weer met de eerste prijs aan de haal met een score die de perfectie angstwekkend dicht naderde: 155 punten. Tweede werd het team Seban Beumes, op respectable afstand met 126 punten,  en derde de Van Kuijkjes, die gebukt gingen onder de naam K4, met 111½.
Volslagen ongekend was het dat het vijfkoppige organisatieteam, de Condigne Hunks, in het linkerrijtje eindigde! En er was ook een jong en talentvol groepje, Liam Happy Team, dat volgend jaar ongetwijfeld nog beter gaat scoren.
 
Het was weer een bijzonder geslaagde avond, met opnieuw een gevarieerde en heel creatieve quiz van onze popminnende grootmeester!
 
Eindstand:
1 Old Skool 155 punten
2 Seban Beumes 126
3 K4 111½
4 Schaakmatties 110
5 2 Unlimited 105½
6 Condigne Hunks 88
7 Wo ist die Bahnhof 77
8 Albert Platje Genootschap 71
9/10 Sultans of Swing/Caro Panfluit 55½
11 Slappe Lopers 30½
12 Liam Happy Team 29½