Op zaterdag 1 juni 2019, vanaf 16.00 uur, zullen de eerste Chesskid Games worden georganiseerd. Voor dit internationale spektakel zijn 7 landen uitgenodigd waaronder Nederland om een speler in te schrijven. Het gaat om de landen die het meeste van Chesskid gebruikt maken:
USA, VK, Denemarken, Zweden, Nederland, Argentinie en Australië. USA mag als organisator 4 deelnemers inschrijven, de rest ieder 1.
Zie voor een uitgebreide beschrijving van het evenement:
https://www.chess.com/news/view/first-ever-chesskid-games-coming-in-june
Het format is als volgt:

Er doen 10 spelers t/m 10 jaar mee (geboren in 2008 of later)
Het evenement is alleen online en zal 3 tot 4 uur duren.
Het is internationaal, dus 11 uur in ochtend in de Oost-VS, 8 uur ‘s ochtends in West-VS, 10 uur in Argentinie, 4 uur ‘s middags in Centrale Europa en 1 uur ’s nachts in Brisbane Australië.
Het toernooi bestaat uit drie onderdelen: Hands en Brains, Snelschaak en Puzzel Duel
Elke jeugdspeler wordt gekoppeld aan een Grootmeester / Meester (GM of IM). De Meesters zijn bij het onderdeel Hands en Brains, de Brains en de jeugdspelers zijn de Hands. De spelers die de meeste snelschaak partijen in de maand april hebben gespeeld hebben het recht om als eerst hun Brain te kiezen! 
Het is vooral een Fun evenement met veel spektakel. De speler wordt ook een voorbeeld functie gevraagd met een fantastische moraal en eerlijkheid in zowel online als fysieke schaakbordspellen. De jeugdspelers worden door een zelf te kiezen volwassene begeleid.

Nederlandse vertegenwoordiger
De Nederlandse vertegenwoordiger zal bepaald worden door de speler die de meeste sterren heeft verdiend over de periode 31 maart t/m 29 april 2019 binnen de Online Jeugdschaakclub Nederland. Iedereen begint 31 maart op 0 sterren. Sterren verdien je door zowel veel te snelschaken, als puzzels op te lossen. Let op: Bij het nieuwe Puzzel Duel kunnen nog geen sterren worden verdiend. Alleen de spelers die op 1 juni kunnen en willen spelen (Let op, het valt samen met de slotdag van het NK D) en in 2008 of later zijn geboren en lid zijn van de Online Jeugdschaakclub Nederland, komen in aanmerking. We wensen iedereen alvast veel succes en vooral veel plezier de komende maand.
Voor meer informatie en vragen: Eric van Breugel, evbreugel@schaakbond.nl