Van 1 t/m 5 maart 2018 organiseerde de Nederlandse Schaakvereniging van Visueel Gehandicapten (NSVG) het Zeslandentoernooi voor visueel gehandicapten in Ermelo. België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland en Nederland namen deel. Duitsland wist het toernooi te winnen.
De eerste twee ronden werden op vrijdag gespeeld. Titelfavoriet was Duitsland, België was de belangrijkste outsider. De opening werd verricht door een medewerker van de Christelijke Blindenbibliotheek (CBB), die ook de openingszet mocht uitvoeren. In de middagronde zorgde het Nederlandse team voor een stunt door Duitsland op 2-2 te houden. In de avond was er na het diner een vergadering over de toekomst van het Zeslandentoernooi.
Op zaterdag stond er slechts één ronde op het programma. Er veranderde niet veel aan kop van de ranglijst, want zowel België als Duitsland won. In de middag was er een uitstapje naar een bierbrouwerij in het centrum van Ermelo. ’s Avonds was er in het hotel een optreden van een band die oude jazzmuziek uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw speelde. Dit viel erg in de smaak bij de deelnemers en organisatoren.
De laatste twee ronden vonden op zondag plaats. In de ochtendronde stond het belangrijke duel tussen de Belgen en de Duitsers op het programma. Duitsland won deze strijd met 2½-1½ en nam zo de kop over van België. Nederland bleef nog enigszins in het spoor door met 2½-1½ te winnen van Groot-Brittannië, maar was afhankelijk van misstappen van de beide nummers 1 en 2 om nog kans te hebben op de titel. In de laatste ronde wonnen Duitsland, België en Nederland echter alle drie met 2½-1½, zodat er niets meer veranderde aan de stand en Duitsland haar titel uit 2015 prolongeerde. De volledige eindstand was als volgt:
1. Duitsland 9 matchpunten, 15 bordpunten
2. België 8 mp, 13,5 bp
3. Nederland 7 mp, 12 bp
4. Frankrijk 3 mp, 6,5 bp
5. Groot-Brittannië 2 mp, 7,5 bp
6. Zwitserland 1 mp, 5,5 bp
Bij de prijsuitreiking was Dharma Tjiam, directeur van het bondsbureau van de KNSB, aanwezig. De eerste drie teams kregen medailles omgehangen en mochten een beker mee naar huis nemen. Op maandagochtend was het tijd voor de teams om weer huiswaarts te keren. De NSVG kan terugzien op een geslaagd Zeslandentoernooi.
 
De Nederlandse Schaakvereniging Van visueel Gehandicapten (NSVG)