Op zaterdag 3 april vond het eerste officiele toernooi van de KNSB plaatst op het platform van Tornelo.com. Het ging direct ook ergens om, namelijk de plaatsing voor het NK Jeugd ABC (1 en 2 mei). 
Via drie op zich zelf staande kwalificaties kunnen spelers zich voor dit NK plaatsen. Lukt het een keer niet, dan heb je nog herkansingen.
In het eerste toernooi zijn al flink wat tickets vergeven, namelijk 16 tickets.
A groep (25 deelnemers)
Bij de A jeugd deden ook twee “buitenlandse” spelers mee. Yichen Han vanuit Engeland en Katharina Ricken vanuit Duitsland. Beide buiten mededinging overigens van de plaatsingen. Yichen heeft de Topstatus en Katharina kon zich alleen plaatsen via een extra (dispensatie) ticket. Ze werden ook gelijk 2e (Katharina met 6 uit 7) en 4e (Yichen met 4,5 uit 7). Gilian Honkoop pakte de eerste prijs met 6,5 uit 7. Osama Arabi werd verrassend 3e met 6 uit 7.
Bij de A meisjes waren het Sara Martinez en Kiri Arnold met resp. 4 uit 7 en 3,5 uit 7 die samen met Katharina Ricken meegaan naar het NK A meisjes.
Geplaatst voor het NK zijn:
A jeugd: Gilian Honkoop, Osama Arabi, Tim Grutter en Arthur Maters
A meisjes: Sara Martinez en Kiri Arnold
Via persoonlijk recht: Yichen Han (A jeugd) en Katharina Ricken (A meisjes)
Prijzengeld: 
A: Gilian Honkoop 1e € 50, Katharina Ricken 2e € 40, Osama Arabi 3e € 30, Sara Martinez 1e meisje € 30
B groep (49 deelnemers)
In de B groep was er een heel breed veld van kanshebbers. Duncan Klaren was desondanks overtuigend de sterkste met 7 uit 7. Dylan Achuthan volgde met 6 uit 7 en Khoi Pham met 5,5 uit 7. Vervolgens een viertal met 5 uit 7. Hiervan had alleen Wahe Boghossian nog geen ticket voor het NK, Arthur de Winter, Kobe Smeets en Prajit Sai Kumar wel.
Bij de B meisjes scoorde Rolinde den Heijer met 4,5 uit 7 het hoogst. Jule Cordes volgde met 4 uit 7 maar was vanwege haar NK titel afgelopen jaar al geplaatst. Zodoende plaatste ook Manasvita Basa zich met 3,5 uit 7 voor het NK.
Geplaatst voor het NK zijn:
B jeugd: Duncan Klaren, Dylan Achuthan, Khoi Pham, Wahe Boghossian
B meisjes: Rolinde den Heijer, Manasvita Basa
Via persoonlijk recht: Arthur de Winter, Kobe Smeets, Prajit Sai Kumar, Loek van der Hagen (B jeugd) en Jule Cordes (B meisjes)
Prijzengeld:
B: Duncan Klaren 1e € 40, Dylan Achuthan 2e € 30, Khoi Pham 3e € 20, Rolinde den Heijer 1e meisje € 30
C groep (16 deelneemsters)
Bij de C meisjes zijn er altijd wel verrassingen en maakte vooraf vrijwel iedereen aanspraak op de 4 tickets. De Eindhovense meisjes deden het echter het beste. Elysia Feng en Luna Huang werden 1e en 2e met resp. 6 en 5 uit 7. Ook 5 uit 7 scoorden Manixia Wortman en Janice Fu. Proficiat! 
Geplaatst voor NK: Elysia Feng, Luna Huang, Manixia Wortman en Janice Fu
Prijzengeld:
C meisjes: Elysia Feng 1e € 30, Luna Huang 2e € 25, Manixia Wortman 3e € 20
Tornelo
De wedstrijden werden dus voor het eerst op Tornelo gespeeld. Dat is prima bevallen. Afgezien dat de 1e ronde een kwartierje later begin dan gepland, kijken we terug op een geslaagde eerste dag. Dit kwartiertje werd overigens direct weer ingehaald zodat ronde 2 stipt op tijd kon beginnen.
Een speelster had een stroomstoring tijdens haar partij van 4,5 minuut. Ze heeft de partij nog kunnen uitspelen, maar wel verloren. Verder hebben zich geen incidenten voorgedaan tijdens de partijen afgezien dat een paar familieleden (broer en zus) en clubgenoten snelle remises tegen elkaar hadden afgesproken.
De wedstrijdleiding had zich afgelopen maand goed voorbereid op dit nieuwe platform met diverse testtoernooien. Dat betaalde zich vandaag uit, dat het verder zo soepel verliep.
Tijdens het toernooi kwam nog de goedkeuring van de ratingcommissaris dat de resultaten voor de KNSB jeugdrating verwerkt mogen worden. Voor dit toernooi is dat te laat, maar de volgende 2 kwalificaties worden wel meegenomen voor de KNSB jeugdrating.
De wedstrijden konden zowel live gevolgd worden via Chess.com, Chessbomb als via Tornelo zelf. 
Kwalificatie 2 staat voor 10 april op de planning. Nieuwe spelers worden nog toegelaten, zie aanmeldingsformulier. Doe dit wel uiterlijk op 8 april.