De eerste officiële KNSB Grand Prix via Chess.com is goed verlopen. Liefst 36 spelers deden mee, en speelden 5 partijen met 5 minuten per persoon per partij. Voor dit eerste toernooi was gekozen voor een opzet met één groep, vanaf het tweede toernooi zullen er meerdere groepen op niveau (Chess.com rating) worden maken.
Het toernooi werd gewonnen door sammeister, de Tilburger Sam Baselmans, hij won al zijn partijen. Op de tweede plaats eindigde Frank van Wijngaarden (met de poëtische Nickname 1FBOYVWdutch); bronzen medailles gingen naar Daan Baselmans, OmitNono (naam is nog onbekend, graag melden) en KoosvdH.
Zie de volledige eindstand van GP1 van 15 november 2017)
Dit seizoen is er een nieuwe opzet. Er wordt gespeeld via chess.com waardoor op elk device gespeeld kan worden. Ook werken de punten anders: het aantal bordpunten bij elk toernooi wordt opgeteld en zo wordt een ranglijst gemaakt waarbij de speler die de meeste bordpunten haalde het hoogst staat. Op basis van deze ranglijst worden dan de GP punten verdeeld, waarmee leuke schaakprijzen kunnen worden uitgezocht.
Een ding wat wel wennen is, is het exacte starttijdstip: het toernooi begint om 17 uur en later komen betekent, helaas, niet mee kunnen doen. Iets om op te letten. Deze Grand Prix toernooien zijn overigens gratis voor alle KNSB-leden of 7,50 euro (eenmalig voor heel jaar) voor nieuwe scholieren.
Het volgende toernooi is op woensdag 20 december, aanvang om 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.knsbgp.nl. Doe ook mee en win leuke schaakprijzen!