Op zondag 6 november werd in Leiden (LeiSB) en Amsterdam (SGA) gespeeld voor de eerste twee regio finales van de Schaak-Off van in totaal 12. Op 8 november volgde de derde regio finale in Rijswijk (HSB). 
Hoe zit het ook al weer? Meer dan 1300 spelers zijn gestart in september op z’n 90 locaties bij de verschillende schaakclubs in het land met een rapidtoernooi. Daaruit hebben zich z’n 350 spelers geplaatst voor de regio finales. Uit deze regio finales plaatst zich weer een kwart voor de landelijk finale op 3 december in Amersfoort.
In Amsterdam hebben de volgende spelers zich geplaatst:
Jan Timmerman, Luuk Hafkamp, Mark Gesman, Tanmay Paradkar, Aden Darie 
In Leiden:
Bryan Habig, Joop Beijersbergen, Erick Moeri, Cesar Varela, Liam Rooijakkers en Lev Rudman
In Rijswijk:
Aleksander Henke, Willem de Koster, Thomas Bredewoud, Tijn de Vreeze en Sven Bakker
De volgende regio finales zijn in Groningen (12 november), Arnhem (18 november), Rotterdam (19 november), Zaandam (19 november), Etten Leur (20 november), Utrecht (21 november,  Middelburg (22 november), Leeuwarden (25 november) en Almelo (25 november).
Uit Limburg waren de volgende 6 spelers al geplaatst: Marcel van Haren, Alexander Stakenburg, Martin Schmitz, Maarten Verkoelen, Hans Palm en Max Doering.

Chessable sponsort de Schaak-Off dit jaar met leuke extra prijzen. Zo konden de deelnemers aan de voorronden al een maand gratis genieten van een Pro licentie. 127 spelers maakten er al gebruik van. Wie volgt? Ook hebben 5 spelers een 1,5 jaar Pro licenties gewonnen. Het is nog niet klaar, want tijdens de landelijk finale zullen nog eens 5 prijzen vergeven worden ter waarde van € 500. Meer weten over Chessable, bekijk hun website en maak gratis een account aan. De voordelen van de Pro licenties vind je (na inloggen) op www.chessable.com/pro 

De Schaak-Off wordt tevens ondersteund door de FIDE Planning & Development Commission (PDC Team). Nederland heeft een bijdrage ontvangen als goed voorbeeld project voor andere federaties.
Zie hier nog een fotoreportage van onze bondsfotograaf Harry Gielen van de regio finale in Rijswijk.