Eindelijk is het weer zover: het seizoen 2017-2018 gaat zaterdag 16 september van start! Een nieuw seizoen en weer nieuwe kansen om voor een schoonheidsprijs te gaan! Ook in dit seizoen looft New In Chess per competitieronde een boek uit voor een prachtig gespeelde partij. De winnaar van de schoonheidsprijs ontvangt deze keer The Complete Manual of Positional Chess (volume 2) geschreven door Konstantin Sakaev en Konstantin Landa.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
De twee Konstantins (sterke grootmeesters en ervaren trainers) publiceerden in 2016 het eerste deel dat als ondertitel meekreeg ‘Opening en Middenspel’. Dit tweede deel behandelt ook middenspel onderwerpen en heeft als ondertitel ‘Middlegame Structures and Dynamics’. Het boek is geschreven voor trainers en hun pupillen en heeft een interessante inleiding (die ook al in deel 1 stond) waarbij Sakaev allerlei aanbevelingen geeft voor (het werken met) jonge spelers. Daarna volgen 58 hoofdstukken met steeds een korte inleiding over een bepaald onderwerp gevolgd door instructieve voorbeelden en opgaven. Een serieus boek voor ambiteuze schakers!