Op zaterdag 10 april werden de verschillende kwalificatietoernooien voor het NK Jeugd ABC vervolgd. Deze keer waren ook een aantal C jeugd spelers present. Niet van alle bonden, maar wel van de OSBO, HSB, RSB, ZSB en LiSB. De andere bonden organiseerden zelf hun kwalificatie of hadden dat al eerder gedaan (FSB). De kwalificatie van de NHSB volgt nog op 25 april.
In dit tweede toernooi op Tornelo waren er daardoor weer een hoop tickets te verdienen, namelijk 21 tickets.
A groep (21 deelnemers)
Bij de A jeugd weer een paar nieuwe deelnemers. Jonas Hilwerda en Daan Hubers waren er vorige week niet bij. Rembrandt Bruil wel, die revancheerde zich met een eerste plaats met 5,5 uit 7. Daan Hubers had ook eveneens 5,5 uit 7 maar Rembrandt had de onderlinge wedstrijd gewonnen. Daarachter een viertal met 4,5 uit 7. Ze hebben elkaar niet allemaal getroffen, dus bepalen de weerstandspunten de klasseringen. Jonas Hilwerda en Job Verheul worden daardoor 3e en 4e. Op plaatsen 5 en 6 eindigden Thijs van Dam en Sven Broersma. Zij hebben volgende week dus nog een laatste kans om zich te plaatsen.
Bij de A meisjes waren het Javeria Komal Zubair en Cato de Zoeten met resp. 3 en 2 uit 7 die eerste en tweede werden. Kiri Arnold deed bij de A jeugd mee en had al een ticket voor de A meisjes.
Geplaatst voor het NK zijn:
A jeugd: Rembrandt Bruil, Daan Hubers, Jonas Hilwerda en Job Verheul
A meisjes: Javeria Komal Zubair en Cato de ZoetenPrijzengeld: 
A: Rembrandt Bruil 1e € 50, Daan Hubers 2e € 40, Jonas Hilwerda 3e € 30, Javeria Komal Zubair 1e meisje € 30
B groep (41 deelnemers)
In de B groep was ook dit keer een heel breed veld van kanshebbers. Loek van der Hagen won met 5,5 uit 7, met 1 weerstandspunt meer dan Wendy Huang. Beiden waren al geplaatst voor NK. Dus was het des te spannender daarachter. Maar liefst 6 spelers eindigden op 5 uit 7. 
Chenwu Zhu, Leandro Slagboom, Kasper Bleeker en Rafael Goudriaan pakten de tickets op weerstandspunten. Jurriaan Boeren speelde bijna het toernooi van zijn leven, maar kwam nipt tekort. Veronique Bogouslavskii pakte de meisjes plek. Evi Maris met 3,5 uit 7 de tweede.
Geplaatst voor het NK zijn:
B jeugd: Chenwu Zhu, Leandro Slagboom, Kasper Bleeker en Rafael Goudriaan
B meisjes: Veronique Bogouslavskii en Evi Maris
Via persoonlijk recht: Loek van der Hagen, Wendy Huang
Prijzengeld:
B: Loek van der Hagen 1e € 40, Wendy Huang 2e € 30, Chenwu Zhu 3e € 20,  Veronique Bogouslavskii 1e meisje € 30
C meisjes groep (19 deelneemsters)
Bij de C meisjes maakten de ratingfavorieten het waar. Isafara Gergin werd 1e met 6 uit 7, voor Nora Yeh met 5,5 uit 7, Nirupa Ganestram met 5 uit 7. Daarna een viertal met 4,5 uit 7. Bibi Nooren had daarvan de meeste weerstandspunten en eindigde dus als vierde. Proficiat!
Amelia Jonkman revancheerde zich van vorige week en was er dichtbij, maar nog net niet. Janice Fu en Elise Knobbe kwamen ook in de buurt. Volgende week een nieuwe kans.
Geplaatst voor NK: Isafara Gergin, Nora Yeh, Nirupa Ganestram en Bibi Nooren
Prijzengeld:
C meisjes: Isafara Gergin 1e € 30, Nora Yeh 2e € 25, Nirupa Ganestram 3e € 20
C jeugd OSBO (16 deelnemers)
De OSBO had ervoor gekozen om hun regionale kampioenschap ook hier te spelen. Dat was geen probleem. Uiteindelijk eindigden na 7 spannende ronden een tweetal bovenaan met 5,5 uit 7, Wouter Wieggers en Oscar Zecha. Oscar Zecha won echter het onderling duel en is daardoor de OSBO kampioen geworden.
Geplaatst voor NK: Oscar Zecha
Prijzengeld: geen in deze groep
C jeugd Overig (24 deelnemers)
Met spelers uit de HSB, RSB, ZSB en LiSB werd er om 4 tickets gespeeld. De hardste strijd werd bij de RSB gestreden. Mees van Batenburg pakte de titel met 6,5 uit 7.
Bij de ZSB was het Jelle Mes met 3,5 uit 7. Bij de HSB was het Julian van Dijk Carmona met 1 uit 7 (enige HSB-er) en bij de LiSB was het Matei Govoreanu met 4,5 uit 7.
Geplaatst voor NK: Mees van Batenburg, Jelle Mes, Julian van Dijk Carmona en Joshua Ekker
Matei Govoreanu (BEL) heeft dispensatie gekregen om buiten mededinging van de titel aan het NK deel te nemen.
Prijzengeld: Mees van Batenburg 1e RSB € 30, Jelle Mes 1e ZSB € 30, Julian van Dijk Carmona 1e HSB € 30 en Matei Govoreanu 1e LiSB € 30
Tornelo
De wedstrijden werden voor de tweede maal op Tornelo gespeeld. De arbiters werden dit keer vlak voor ronde 3 verrast dat spelers hun partij al konden starten vanuit de concept indelingen. Dat leidde tot een herstart van die ronde. Bij de meisjes C hadden diverse meisjes daarna nog problemen met inloggen, zodat die ronde ca. een kwartier later begon dan gepland. Sommige speelsters waren echter al verder in hun partij die daarna toch gestopt moest worden. We zullen er bij de ratingrapportage rekening mee houden.
 
De wedstrijden konden zowel live gevolgd worden via Chess.com, Chessbomb als via Tornelo zelf.
Kwalificatie 3 (en tevens laatste) staat voor 17 april op de planning. Nieuwe spelers worden nog toegelaten, zie aanmeldingsformulier. Doe dit wel uiterlijk op 15 april.