In de 8e ronde werden beide Nederlandse teams afgestopt. De mannen verloren van Turkije, de vrouwen speelden gelijk tegen Servië.
Met name bij de mannen was er sprake van een teleurstellend resultaat. Alhoewel er weinig op viel af te dingen. Benjamin Bok speelde redelijk eenvoudig remise, maar zoals de Nederlandse kopman het verwoorde: ‘na een uur spelen stonden we allemaal minder’. Ivan Sokolov verloor, en Jorden van Foreest kreeg uiteindelijk nog wat winstkansen. Door de nederlaag valt Nederland terug naar de 14e plaats.
Nederland-Turkije                     1,5-2,5
Giri-Solak                                ½-½
Bok-Yilmaz                               ½-½
Sokolov-Can                            0-1
Van Foreest-Sanal                    ½-½
De vrouwen speelden 2-2 tegen Servië en alhoewel er tijdens de wedstrijd hoop was op een kleine overwinning was ook dat een rechtvaardige uitslag. Anna-Maja Kazarian verloor, maar daar wist Anne Haast een punt tegenover te zetten. De Servische kwam precies in de voorbereiding van Haast terecht, die haar licht voordelige stelling strategisch fraai omzette naar winst. Zowel Zhaoqin Peng als Iozefina Paulet hadden de iets betere kansen maar moesten uiteindelijk in remise berusten. De vrouwen staan nu 12e.
Servië-Nederland                     2-2
Eric-Peng                                ½-½
Zarkovic-Haast                         0-1
Injac -Paulet                             ½-½
Gajcin-Kazarian                       1-0
De negende ronde begint om 13.00 uur Nederlandse tijd. De mannen spelen tegen Slovenië. De vrouwen spelen tegen Israël om een plek in de top-10. Bij de vrouwen is Rusland een ronde voor het einde al zeker van het goud. Partijen zijn live te volgen via http://www.euroteams2017.com/en/