Het vrouwenteam voor aanvang van een van de wedstrijden, met van rechts naar links Eline Roebers, Machteld van Foreest, Tea Lanchava en Anna-Maja Kazarian. Achter hen staat coach Jeroen Bosch. (foto Mark Livshitz)

In het Europees Kampioenschap voor landenteams staat TeamNL op de 4e en de 7e plaats. Het mannenteam staat na 3 ronden op de 4e plaats met twee overwinningen en een gelijkspel. Het vrouwenteam heeft twee keer een forse overwinning behaald en verloor een wedstrijd en staat daarmee op de 7e plaats.

Het 24e Europees Kampioenschap voor landenteams wordt van 11 tot en met 20 november gehouden in Budva (Montenegro). Het EK gaat over 9 ronden Zwitsers. Er is een ‘Open groep’ en een aparte groep voor de vrouwen.

Nederlandse teams

Het Nederlandse team voor de categorie Open bestaat uit Jorden van Foreest, Max Warmerdam, Benjamin Bok, Liam Vrolijk en Lucas van Foreest. Non playing captain is Jan Smeets. Het Nederlandse vrouwenteam bestaat uit Eline Roebers, Zhaoqin Peng, Tea Lanchava, Machteld van Foreest en Anna-Maja Kazarian. Captain is Jeroen Bosch. De wedstrijden worden gespeeld met viertallen; er is dus steeds iemand reserve.

De partijen beginnen elke dag om 15:00 uur (er is geen tijdsverschil met Nederland), met uitzondering van donderdag 16 november (rustdag).

Zie ook:

Toernooisite

Lees ook een uitgebreid verslag over de eerste 3 ronden op Schaaksite:

Europees Teamkampioenschap

Anna-Maja op YouTube

Anna-Maja Kazarian bespreekt de deelname aan het Europees Kampioenschap op haar YouTube kanaal. Leuk om te bekijken!