Het vrouwenteam in het EK. Van links naar rechts Eline Roebers, Zhaoqin Peng, Machteld van Foreest en Anna-Maja Kazarian. Achter hen staat captain Jeroen Bosch. Op deze foto ontbreekt Tea Lanchava. (foto Mark Livshitz)

In het Europees Kampioenschap voor landenteams heeft TeamNL donderdag genoten van een rustdag. Vandaag, vrijdag, staat de 6e ronde (van de in totaal 9) op het programma. In zowel het open toernooi als het vrouwentoernooi staat Nederland op een mooie 4e plaats.

Het 24e Europees Kampioenschap voor landen bestaat uit 9 ronden Zwitsers en loopt nog tot en met maandag 20 november. Er wordt gespeeld in Budva (Montenegro). De partijen beginnen elke dag om 15:00 uur.

Anna-Maja op YouTube

Anna-Maja Kazarian bespreekt vrijwel elke dag de deelname aan het Europees Kampioenschap op haar YouTube kanaal. Anna-Maja speelt zelf mee in het Nederlandse team. Zij laat beelden zien van de locatie, vertelt enthousiast en bespreekt partijen. Leuk om te bekijken!

Teams

Het mannenteam bestaat uit Jorden van Foreest, Max Warmerdam, Benjamin Bok, Liam Vrolijk en Lucas van Foreest. Non playing captain is Jan Smeets. Het vrouwenteam bestaat uit Eline Roebers, Zhaoqin Peng, Tea Lanchava, Machteld van Foreest en Anna-Maja Kazarian. Captain is Jeroen Bosch. De wedstrijden worden gespeeld met viertallen; er is dus steeds iemand reserve.

Verslagen op Schaaksite

Onze schaakvrienden van de website Schaaksite volgen het toernooi ook op de voet en plaatsen regelmatig verslagen waarbij ook wordt ingegaan op partijen.

Zie: https://www.schaaksite.nl/

Zie verder:

Toernooisite

Uitslagen