Eline Roebers is doorgedrongen tot de laatste 16 spelers op de World Cup. De World Cup wordt gehouden in Baku (Azerbeidzjan) en duurt nog tot en met 23 augustus. Bij de vrouwen gingen maar liefst 103 speelsters van start, maar inmiddels zijn er daar nog maar 16 van over. Eline versloeg achtereenvolgens Yamama Al-Fayyadh, Mona Khaled en Klaudia Kulon in drie mini-matches. Bijzonder was dat iedere match in 2-0 eindigde voor de Nederlandse.

In ronde 4 neemt Eline het op tegen grootmeester Harika Dronavalli uit India. De eerste partij (woensdag 9 augustus) eindigde in remise. In die partij, een strategische Sveshnikov, speelde Eline met wit. Ze kreeg langzaam de overhand en kon afwikkelen naar een superieur pionneneindspel. Helaas gaf een logische koningszet Dronavalli de gelegenheid af te wikkelen naar remise waar een pionzet de partij had gewonnen.

Vandaag speelt Roebers met zwart. De partij is live te volgen vanaf 13.00 uur.

Mocht de partij in remise eindigen dan volgt er op 11 augustus een tiebreak om uit te maken wie er doorgaat naar de kwartfinale. Topfavorieten bij de vrouwen zijn wereldkampioen Ju Wenjun, ex-wereldkampioenen Mariya Muzychuk en Tan Zhongyi, en Aleksandra Goryachkina.

Bij de mannen verloor topfavoriet Magnus Carlsen gisteren de eerste partij in zijn match uit de vierde ronde tegen Vincent Keymer. Diverse topspelers zijn al uitgeschakeld waaronder Anish Giri en Jorden van Foreest (beide in de derde ronde).

Officiële website