Het Erasmiaans Gymnasium Rotterdam en het Stedelijk Gymnasium Leiden (team 2) zijn de winnaars geworden van het tweede kwalificatietoernooi van het NK VO van 24 november. In hun kielzog plaatsten ook het Theresialyceum Tilburg en het Trinitas Gymnasium Almere zich voor de finale in Wijk aan Zee.
Ondanks dat de vier geplaatste teams uit kwalificatie 1 niet meer mee mochten doen, was het deelnemersveld in deze kwalificatie even groot als in kwalificatie 1. Het Erasmiaans Gymnasium was in VO I een van de nieuwe teams en pakte gelijk een finaleplek. Het Theresialyceum Tilburg (eerst wel geplaatst en daarna alsnog niet) stelde de finaleplek met eenzelfde score als het Erasmiaans veilig. 
In categorie VO II ging het Stedelijk Gymnasium Leiden (team 2) voor een tweede finaleplek. Samen met het Trinitas Gymnasium Almere waren zij duidelijk de sterkste twee teams in deze kwalificatie. 
Zie de eindstanden van kwalificatie 2:
VO I
VO II
Op vrijdag 8 december, 15.30 uur is de derde en tevens laatste kwalificatie. Het zal wederom dringen zijn welke teams de laatste vier plekken in de finale gaan bemachtigen. Alle teams wensen wij alvast heel veel succes.