Eline Roebers in Wijk aan Zee

De derde editie van de Europese Spelen wordt van 21 juni tot en met 2 juli in Polen georganiseerd. Dit is net als de Olympische Spelen een multisportevenement dat om de vier jaar wordt gehouden. Voor veel deelnemende sporters zijn de Europese Spelen een kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. TeamNL is dan ook in Polen aanwezig met een delegatie. Zie de website van NOC*NSF.

Schaken is voor het eerst op de Europese Spelen een zogenaamde demonstratiesport.

Op maandag 19 juni wordt een snelschaaktoernooi gehouden voor paren. Nederland is een van de 8 landen die door de Europese Schaakbond zijn uitgenodigd om in Krakau deel te nemen. Namens Nederland en TeamNL spelen Eline Roebers en Benjamin Bok mee in het sterk bezette evenement. Gastland Polen speelt met Jan Krzysztof Duda & Oliwia Kiolbasa en hoort bij de favorieten voor de eindzege. Net als Azerbeidzjan met Shakhriyar Mamedyarov & Gunay Mammadzada. De andere deelnemende landen zijn Roemenië, Oekraïne, Spanje, Armenië en Israël.

De eerste ronde begint op 19 juni om 14.10. Er wordt gespeeld tot ongeveer 20.00 vanavond. De partijen zijn live te volgen.

Er is een livestream via het kanaal van de Europese schaakbond.

De resultaten zijn hier te vinden.