Op vrijdag 3 juli om 16.00 uur start de finale van het Chessable Masters toernooi tussen Anish Giri en Magnus Carlsen. Die finale is live te volgen 
De finale van dit prestigieuze online rapid toernooi wordt gespeeld over 3 sets, waarbij de winnaar van 2 sets zich winnaar mag noemen van de Chessable Masters – een toernooi in de door de wereldkampioen opgezette online toernooicylcus.
Beide finalisten hebben tot nu toe indruk gemaakt met hun online vaardigheden. Twaalf deelnemers werden bij aanvang verdeeld over twee groepen. Magnus Carlsen won de A-groep, en Anish Giri won de op papier iets sterkere B-groep. Vanuit de voorronden vielen 4 spelers af en gingen 8 spelers door naar de knock-out fase.
De wereldkampioen bereikte de finale door achtereenvolgens Fabiano Caruana en Ding Liren te verslaan. Beide spelers wist hij te verslaan zonder setverlies. Onze landgenoot versloeg eerst Alexander Grischuk met 2-0, maar had in een spannende match tegen Ian Nepomniachtchi een 3e set nodig om de finale te bereiken (2-1).