In het weekend van 11-13 december werden de finales gespeeld van de Team Battles op Schaakmatties. Na de individuele toernooien op vrijdag, bepaalden de 12 toernooien op de zaterdag en zondag welk team de eerste titel zou gaan winnen. Vooraf was RSR Ivoren Toren met twee teams de grote favoriet. Ze wonnen ook individueel 4 van de 12 toernooien. Het werd echter toch nog heel spannend. Best Moves uit Best scoorden in beide categorieën namelijk ook heel goed met 4x individuele toernooiwinst. Ook HMC-Den Bosch won 3x. Het verschil tussen 1 en 2 was uiteindelijk slechts 3 puntjes.
Team Battle Kampioen 2020 is geworden RSR Ivoren Toren-Rotterdam. Gefeliciteerd!
Zie hier de eindstand van de finale Team Battles:

Plts
Team
score

1
RSR Ivoren Toren 1-Rotterdam
38

2
Best Moves-Best
35

3
HMC-Den Bosch
21

4
RSR Ivoren Toren 2-Rotterdam
14,5

5
SHTV-Den Haag
13

6
Maastricht
10,5

7
Korenaar-Helmond
7

8
JFK-Zutphen
6,5

9
Volewijckers-Amsterdam
1

De teams bestonden uit een variabel aantal spelers verdeeld over de leeftijdscategorieen FGH (t/m 9 jaar) en DE (t/m 13 jaar). Het teamresultaat is bepaald aan de hand van de som van maximaal 10 spelers per team, waarbij alleen de beste score van elke speler van het gehele weekend meetelt.
Individuele finales
Op de vrijdag was de individuele finale van de Team Battles. De top 3 per kwalificatie per leeftijdscategorie was hiervoor geplaatst.
De FGH finale is gewonnen door Daniel Nijhuis uit Hilversum met een score van 3 uit 3. Hij versloeg de nummers 2 t/m 4, dus een mooi overwinning. Gefeliciteerd!
Bij de DE finale won Elise Knobbe al haar partijen (4 uit 4). Ze was echter te laat voor ronde 1 en begin dus met een nederlaag. Mees van Batenburg ging lange tijd op kop, maar ging onderuit in de slotronde tegen Elise. Tja, als twee vechten om de titel, gaat de derde er mee heen! Hrdya Dinanath uit Den Bosch kwam op 4,5 uit 5 en pakte de titel. Gefeliciteerd!