Tijdens de Olympische Spelen (vanaf 23 juli tot en met 8 augustus) zullen in Den Haag allerlei sportevenementen worden georganiseerd van clinics, presentaties tot echte wedstrijden.
Ook zullen de medaillewinnaars van Tokio gehuldigd worden op het strand kort na hun prestaties. Elders in de stad zullen allerlei evenementen plaatsvinden.
Ook de denksporten zijn gevraagd om hun sport te komen promoten. Samen met de Go-, Dam en Bridgebond zullen we actief zijn op de Sportcampus in het Zuiderpark in het weekend van vrijdag 30 juli tot en met zondag 1 augustus. We organiseren een schaaktoernooi bestaande uit zeskampen met maximaal 200 deelnemers. De Gobond organiseert een Europees toernooi, de Bridgebond een kleiner toernooi alleen voor Hagenesen en de Dambond houdt het bij presentaties en simultaans.
Het schaaktoernooi is voor alle schakers die weer even op gang willen komen voor het nieuwe seizoen. De indeling van de groepen geschiedt op basis van de KNSB-ratings. De wedstrijden worden verwertkt voor de KNSB-rating. Het speeltempo is 90 minuten per persoon plus 10 seconden increment. Op de vrijdag is ’s middags de eerste ronde, op de zaterdag en zondag gevolgd door een dubbele ronde in de ochtend en middag.
Zie voor verdere informatie en aanmelding: