In het weekend van 25-26 september was het feest in Best. 72 deelnemers streden hier om de Nederlandse Titels in de D categorie (t/m 12 jaar). In mei was wel al het NK D Online gespeeld met versneld speeltempo. Nu was het dus alsnog de beurt voor de fysieke editie. Normaal vindt dit kampioenschap plaats in Rijswijk (al sinds 1990 in de HSB), maar hun accommodatie is in het najaar niet beschikbaar. Twee ouders klopten bij de KNSB aan of het niet in Best georganiseerd kon worden. Zo gezegd zo gedaan.
Dank ook aan het KC Antonius, die de locatie beschikbaar stelde en natuurlijk de hele groep vrijwilligers die de organisatie vormde. 
Een technisch hoogstandje was dat maar liefst 30 borden live via Internet te volgen waren. Bedankt Robert! 
De deelnemers hadden er duidelijk zin in. Er werd gestreden om elk half puntje.
Gachatur Kazarjan uit Helmond, natabene toegelaten via een van de reserveplaatsen, nam de leiding na dag 1 bij de open jeugd groep al snel over van Akshaj Katpatal uit Lelystad via een overwinning op hem. Het bleek de beslissing, want verder bleven de twee ongeslagen. Gachatur won met 8,5 uit 9 de titel en nog maar 9-jarige Akshaj tweede met 7,5 uit 9. David Madulerea uit Voorburg werd derde met 7 uit 9. Gachatur en Akshaj plaatste zich hiermee voor het EJK-Hybride in oktober. Gefeliciteerd!
De Online kampioen Chenwu Zhu had een minder toernooi en werd slechts 12e. Gachatur had daar niet aan deel genomen.
Eindstand Jeugd NK D:
1. Gachatur Kazarjan, 8,5 uit 9
2. Akshaj Katpatal, 7,5 uit 9
3. David Madularea, 7 uit 9
4. Mees van Batenburg, 6,5 uit 9
5. Matei Govoreanu, 6 uit 9
6. Rhys Arnold, 6 uit 9
7. Sacha Kurt, 6 uit 9
8. Tommy Grooten, 6 uit 9
9. Noah Ritzerveld, 6 uit 9
10. Marnik Wolthuis, 6 uit 9
Zie verder de hele eindstand op de toernooisite
Bij de meisjes was het Janice Fu uit Capelle aan de IJssel die al een ronde voor het einde kampioen werd met uiteindelijk 8,5 uit 9. Ze was eerder al online kampioene geworden en nu dus ook fysiek. Proficiat.
Voor de tweede plaats was het tot het einde spannend. Vera van Apeldoorn uit Driebergen-Rijsenburg, Chia-Yun Liu (Hoofddorp) en Eli Alia Jorritsma (Groningen) streden om plek twee. Vera pakte die met 6,5 punt, Chia-Yun werd 3e met 6 uit 9, evenals Eli Alia ook met 6 uit 9, maar iets meer weerstandspunten. Ook nog een mooie vermelding voor Olga (6e), die pas op donderdag hoorde dat ze mee kon doen vanwege het uitvallen van Bregje (de E kampioene).  
Eindstand:
1. Janice Fu, 8,5 uit 9
2. Vera van Apeldoorn, 6,5uit 9
3. Chia-Yun Liu, 6 uit 9
4. Eli Alia Jrritsma, 6 uit 9
5. Fleur Westerhof, 5,5 uit 9
6. Olga Ruzaykyn, 5 uit 9
Zie verder de hele eindstand op de toernooisite

Winnaars Janice en Gachatur
Zie voor partijen, blog en meer op de toernooisite.