De Arnhemse Schaakacademie en SV Wageningen organiseren de Gelders Open, een gratis online jeugdtoernooi op Lichess bestaande uit vier voorrondes en een finale. Deelnemers maken kans op leuke prijzen, zoals een online kloksimultaan tegen GM Jorden van Foreest, en online groepstrainingen van IM Merijn van Delft, IM Stefan Kuipers, en WGM en meervoudig Nederlands kampioene Anne Haast.

De speeldata voor de voorrondes zijn wo 17 juni, za 20 juni, wo 24 juni en zo 28 juni 2020. De finale is op za 4 juli 2020. Het speeltempo is 10 minuten per persoon en 2 seconden per zet en er wordt gespeeld in drie ratinggroepen. De jeugdschakers (t/m 18 jaar) mogen aan zoveel voorrondes meedoen als ze willen. In elke voorronde zijn finaleplekken te verdienen per groep.

Alle groepswinnaars (voorrondes en finale) mogen meedoen aan de online simultaan van GM Jorden van Foreest op zondag 5 juli. Ook worden een aantal plekken voor de simultaan verloot onder alle deelnemers. De finale en simultaan worden waarschijnlijk live gestreamd.

Klik hier voor meer informatie en om je in te inschrijven!