Inspiratie opdoen op de Themadag
Op 8 dec is in Utrecht de Themadag gehouden. Allerlei workshops en demonstraties waren er bijeen gebracht om leden van de Schaakbond te informeren, toe te rusten, maar vooral om ze te inspireren.
Er waren vertrouwde namen als Boris Friesen, Jop Delemarre, Eddy Sibbing en Pascal Losekoot die lieten zien hoe je effectief lessen kon geven aan de jeugd. Er waren leden van verschillende verenigingen, die lieten zien hoe zij van hun vereniging een enthousiaste club hadden gemaakt en welke activiteiten ze daarvoor inzetten. Jeroen van den Berg hield een interactieve presentatie over wat er allemaal bij komt kijken als je het Tatasteel Schaaktoernooi organiseert en Jan Kouwenhoven vertelde over het buurtschaak in Haarlem waar wekelijks meer dan 150 kinderen komen schaken.
Natuurlijk ontbraken Chessity, de online schaakclub en Schaken op de Basisschool van Bas van Esch ook niet en konden deelnemers gelijk zelf aan de slag met al het materiaal dat er was. Want daar ging het deze Themadag over, zelf aan de slag en ervaren wat er allemaal is. Niet alleen voor de jeugd dus, maar ook voor de vereniging die actief wil blijven en wil door ontwikkelen.
En wat dacht u van de deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de workshop “schaken en vechtsport”?  Die konden, na een goede warming-up, gelijk de handschoenen aantrekken en aan de slag om te ervaren wat deze twee vechtsporten gemeen hebben.Van verschillende deelnemers en workshopgevers hebben we al gehoord dat ze het een geslaagde dag vonden. Mede omdat de sfeer goed was en het naast alle informatie ook een prima dag was om elkaar weer eens te ontmoeten en te spreken. Dat ontmoeten gebeurde ook tijdens de Bondsraad waar onder andere de begroting voor het nieuwe jaar goed gekeurd is.
Kortom een prachtige dag om op terug te kijken (zie ook onze fotoimpressie) en we zien al weer uit naar de volgende editie