De 200 schakers die drie dagen streden in de Zeskampen in Den Haag  (30 juli – 1 augustus), kunnen terugzien op een zeer geslaagd toernooi. Vooraf was er nog heel even twijfel na de persconferentie van begin juli of het allemaal wel door mocht gaan. Uiteindelijk kon en mocht alles veilig doorgaan.
Met maximaal 80 spelers per speelzaal streden de schakers om de titels per zeskamp. Die formule pakte uitstekend uit. Er waren zodoende zo min mogelijk verplaatsingen volgens de coronaregels en iedereen speelde toch een spannend toernooi op hun eigen niveau. De ruime speelzalen en gangen in de Sportcampus deden ook hun werk. Het was goed mogelijk om op 1,5 meter van elkaar te blijven.
Hoogste groep winnaar en 68 winnaars in totaal
De hoogste groep werd gewonnen door Jan Balje (2194) uit Groningen. Hij won de eerste 3 partijen, kreeg de 4e cadeau tegen de zieke FM Esper van Baar en maakte het af met een remise tegen FM Ruud van Meegen. Proficiat!
Alle nummers 1 en 2 per groep ontvingen een prijs, die ze bij Schaak & Go winkel Het Paard ter plekke konden verzilveren. 68 winnaars in totaal. Grote dank voor Het Paard die ondanks het slechte dit weekend toch naar Den Haag waren afgereisd voor ons prijzenfestival.
Download hier alle uitslagen.
TeamNL Olympisch Festival
Het Denksport Festival maakte onderdeel uit van het TeamNL Olympisch Festival op het strand. De KNSB organiseerde het Denksport Festival samen met de Gobond, Dambond, Bridgebond, Othelloclub en Shogiclub. Het schaaktoernooi had de meeste deelnemers (200), het Go toernooi de meeste internationale spelers inclusief Europese top (50), de stand van de Shogiclub heeft de meeste mensen speluitleg gegeven (vooral schakers en gospelers), de Dambond stond buiten en heeft het slechtste weer getrotseerd, het Othellotoernooi op de zondag was met 12 deelnemers het kleinste toernooi, de Bridgebond had de fraaie flyers ontworpen, maar moest zelf helaas afhaken.
Zes simultaans door Jeugdtoppers
Zes Jeugdtoppers teweten Kiri Arnold, Rolinde den Heijer, Dana Verheij, Cato de Zoeten, Prajit Sai Kumar en Alisha Warnaar verzorgden de zes simultaansessies van een uur. Ze streden zowel tegen het pulbliek uit de omgeving Den Haag als tegen de nodige deelnemers in hun pauze. Ze deden het geweldig en gaven menig lesje aan de leergierige schakers. Op zondag nam Alisha ook nog haar vriend GM Casper Schopppen mee en zodoende konden deelnemers zich ook nog meten met een Grootmeester! Casper en natuurlijk de jeugdtoppes, bedankt voor jullie hulp. 
    
Achtereenvolgens Alisha, Casper, Othellotoernooi, Alisha-Cato en Prajit Sai in actie (foto’s EvB)
Zie hier de uitgebreide fotopagina van Harry Gielen.
Het toernooi is georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en is mede mogelijk gemaakt door TeamNL Olympisch Festival, Haagse Schaakbond, Schaak&Go winkel Het Paard, Gobond, Dambond, Bridgebond en de Otellobond.