(Persbericht Pathena)
Over een paar weken vertrekken 20 Nederlandse jeugdschakers, 3 coaches, 2 begeleiders en een aantal ouders naar Ierland.  Voor het tweede jaar op rij gaat Stichting Pathena met het Nederlands Jeugdteam de uitdaging aan!  Vorig jaar was het een succesvol jaar in Schotland.  3 van de 4 cups werden gewonnen.  Uiteraard gaat het team voor nieuwe successen.  Het toernooi zal worden gehouden van 22-24 juli 2019 in Ierland.
Onder leiding van coaches Hugo ten Hertog, Anne Haast en Mark Haast zullen de 20 jeugdschakers weer in 4 leeftijdsgroepen gaan strijden om de overwinning.  Opnieuw doen de landenteams van Engeland, Schotland, Ierland, Wales en Frankrijk mee.
De selectie is rond.  Dit jaar was het niet eenvoudig, want het Glorney toernooi valt precies tijdens het ONK in Dieren en uiteraard midden in de vakanties, maar er staat wederom een mooi team. 

Jeugd U18

(Max 5 jongens/meisjes)

Luuk

Baselmans

Joris

Kokje

Jonas

Hilwerda

William

Gijsen

Jorik

Klein

 
 

Meisjes U18

(Max 3 meisjes)

Jule

Cordes

Marieke

van Essen

Pascalle

Monteny

 
 

Jeugd U14

(Max 6 jongens/meisjes)

Dylan

Achuthan

Wahe

Boghossian

Romayn

Brandsma

Daniel

Kutchoukov

Timo

Yeh

Ciro

Catalan

 
 

Jeugd U12

(Max 6 jongens/meisjes)

Polle

van Arendonk

Léon

Niemeijer

Dana

Verheij

Jesse

van Dongen

Kobe

Smeets

Alan

Bakija

 
Met deze 20 jeugdschakers gaat Stichting Pathena de uitdaging aan. 
De toernooiwebsite is: http://www.glorneycupchess.org/, maar de Nederlandse belevenissen in Glasgow zullen uitgebreid te volgen zijn via:  http://home.pathena.nl 
Voor verdere info en vragen:  pathena.schaak@gmail.com