Nederland heeft er weer een grootmeester bij! Negen maanden lang speelde de twintigjarige Max Warmerdam vanwege de pandemie geen klassieke partijen. De afgelopen weken speelde Max twee toernooien in Italië en scoorde daarmee zijn tweede en derde grootmeesternorm. Aan de ratingeis van minimaal 2500 had Max eerder al voldaan. Na zijn toernooioverwinning in de Vergani Cup (3-7 januari) stijgt zijn rating door naar 2535 waarmee hij meteen in de top-15 van Nederland staat.
Max is lid van TalentteamNL en traint samen met Lucas van Foreest, Casper Schoppen en Liam Vrolijk op Papendal. Individuele training kreeg hij ook van Loek van Wely. Tijdens de Online Olympiade van 2020 was hij lid van het Nederlandse team. Max is daarnaast actief als streamer op twitch 
Woensdag 13 januari kunt u van 20.00-21.00 uur via het twitch kanaal van de schaakbond https://www.twitch.tv/schaakbond kennis maken met Max. In een gratis webinar zal hij een aantal partijen laten zien en vertellen over zijn successen in Italië.