Op zaterdag 12 en zondag 13 februari werd in Eindhoven het tweede kwalificatietoernooi gespeeld voor het NK ABC. Ondanks de covid maatregelen deden er 76 spelers mee en werd er hard gestreden voor de eerste plaatsen. Het toernooi vond plaats in een gezelige sfeer maar zonder toeschouwers en ouders.
De organisatie was in handen van beide Eindhovense schaakverenigingen ESV en WLC. Opvallend dat beide voorzitters hier de hardste werkers waren. 
In het deelnemersveld viel op dat er diverse spelers deelnamen die al geplaatst waren voor het NK. Zij deden buiten mededinging mee voor de kwalificatieplekken, maar wilden vooraf extra uren maken achter het bord.
A jeugd en A meisjes
De A jeugd groep werd gewonnen door Leandro Slagboom met 5,5 uit 6. Hij was al gekwalificeerd vanwege zijn titel bij het NK B afgelopen augustus, die hij hoopt te kunnen prolongeren later dit jaar. 
De kwalificatieplekken gingen vervolgens naar Loek van der Hagen, Duncan Klaren en Max Hooijmans. Veronique Bogouslavski pakte het enige A meisjes ticket. Ze scoorde netjes 50%.
Er deden in totaal 26 deelnemers mee. Zie volledige eindstand
B jeugd
Ook bij de B jeugd een winnaar die al gekwalificeerd was, Gachatur Kazarjan met 5,5 uit 6.
De kwalificatieplekken gingen naar Wouter Terlouw, Oscar Klaren en Kobe Smeets. Daniel Knol scoorde eveneveel punten als Oscar en Kobe, maar kwam net een half weerstandspuntje tekort.
In totaal 36 spelers. Zie eindstand B jeugd.
B meisjes
De groep werd gewonnen door Isafara Gergin met 5 uit 6. Isafara waas al geplaatst voor NK C meisjes, maar overweegt nu om bij de B meisjes op het NK uit te komen.
Daar hoeven Katja Venema en Nirupa Ganeshram niet op te wachten. Zij pakken de twee tickets die voor hen klaarlagen bij de B meisjes.
Totaal 7 B meisjes. Zie eindstand.
C meisjes
De C meisjes speelden in dezelfde groep als de B meisjes. Met 8 C meisjes streden ze om 3 tickets. Deze gingen naar Azra Yildirim, Bregje Roebers en Pauline Kulikova. Elise Knobbe scoorde evenveel punten als Pauline maar werd op SB punten 4e, net niet genoeg voor een ticket.
Zie hier de eindstand.
Alle uitslagen, live partijen en nog veel meer op de toernooisite.
Zie ook een fotoverslag van Ad Bruijns.