Het najaar is echt goed begonnen en deelnemers werden bijna naar binnen geblazen, al was het soms ook wel lekker om even uit te hijgen van de vele schaakpartijen. Vooral als je een hele reeks ‘eieren’ op de scorelijst hebt staan, is het prettig dat de Hofstad Mavo een ruim voorplein heeft, ver genoeg weg van het langsrazende verkeer.
En dat het soms nodig was, bleek een aantal keer. In één geval leverden twee teleurstellende nullen en even lekker uitwaaien toch nog een derde punt op. Het gaat hier natuurlijk over de Super-GP waar de spelers een langere bedenktijd hebben en drie partijen spelen.
Het ging bij aanvang een beetje mis, omdat de drie speciale groepen waar om keiharde cash werd gespeeld te laat begonnen. Naar in de wandelgangen werd gefluisterd was de uitnodiging niet bij alle deelnemers van eerdere toernooien terechtgekomen. Jammer als zoiets gebeurt, het blijft mensenwerk, maar alle uitnodigingen staan echt altijd op tijd op de pagina van de Grand Prix van de HSB-site. Alles kwam toch wel goed uiteindelijk en 13 spelers met een rating boven 1200 gingen de strijd met elkaar aan. De enige wanklank was de nog steeds vals gestemde deurkruk van het lokaal, die bij elke dat hij omhoog draaide een snerpend gepiep liet horen.
In Groep 1 kwam helaas een speler niet opdagen. De overige spelers, Robin van Leeuwen, Prajit Sai Kumar en Alan Bakija, streden zo hard dat alles remise werd; gedeeld eerste dus.
Groep 2 en ging naar David Madularea en Chenwu Zhu (gedeeld) en groep 3 was voor Kevin Moonen die veelvuldig deelnemer Isafara Gergin. voorbleef.